Nejsilnější antioxidant v přírodě? Ano, je ním označován včelí pyl.
Lyopotraviny prezentované na našem e-shopu, jsou vždy vypěstovány a lyofilizovány v České republice, nejedná se o dovoz ze zahraničí. Nejsme překupníci lyopotravin, ale sami je vyrábíme.
Detailní popis produktu
VČELÍ PYL LYOFILIZOVANÝ (SUŠENÝ MRAZEM)
Země původu: Česká republika
Forma sběru: šetrný sběr pomocí sběrných plátů
Složení: 100% lyofilizovaný včelí pyl
Vyrobeno: ČR
Lyofilizovaný včelí pyl je složen ze 100% českého včelího pylu bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a jiných látek.
Včelí pyl byl posbírán pilnými včelami v Bílých Karpatech, hluboce zamrazen a dále pak lyofilizován.
Lyofilizovaný včelí pyl chutná a i voní, jako květiny na horské louce. Chuť i vůně jsou velmi intenzivní a aromatické.
Na výrobu 100 g lyofilizovaného včelího pylu připadá cca 120 g čerstvého včelího pylu.
Složení pylu
Složení pylu kolísá podle druhu rostlin ze kterých pochází, ale také podle složení půdy. Významnými složkami v pylu jsou bílkoviny, tuky, glycidy, minerály (draslík, fosfor, síra, hořčík, sodík, vápník, železo, atd.), velké množství aminokyselin a enzymů, cukry, různé druhy kyselin včetně kyseliny nukleové, éterické oleje, vitamíny (A, B1,2,3,5,6,7,9,12, C, D, E, atd.) aj.
Alergie na pyl
Lyofilizovaný včelí pyl může způsobit alergickou reakci u cca 0,5% lidí. Pyl, který je obsažen v ovzduší, způsobuje alergické reakce u více než 15% lidí. Je důležité tyto pyly od sebe odlišovat. Díky orálnímu podávání lyofilizovaného včelího pylu je možné u některých lidí, pylovou alergii zmírnit, nebo úplně vyléčit. Mějte ale na paměti, že je potřeba přistupovat k lyofilizovanému včelímu pylu obezřetně a individuálně na sobě vypozorovat, jak na mě pyl působí. Pokud by se objevilo zhoršení příznaků, je třeba užívání ukončit. Užívání je zcela na každém z nás a nebereme na sebe žádnou zodpovědnost z nežádoucích účinků při užívání lyofilizovaného včelího pylu.
Pozn.: Výše uvedený text není zdravotním tvrzením, které má za účel vyvolat v zákazníkovi dojem, že včelí pyl je potravina s pozitivním dopadem na lidské zdraví. Text je interpretací informací z veřejně dostupných zdrojů.
Více o včelím pylu naleznete na našem blogu:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lyofilizované potraviny |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Složení: | 100% lyofilizovaný včelí pyl |
Země původu: | Česká republika |
Skladování: | Skladujte v suchu při teplotě do 25 °C. Chraňte před přímým slunečním zářením. Zamezte přístupu vzduchu pomocí zipp uzávěru. |
Nutriční hodnoty: | Energetická hodnota: 1429 kJ 341 kcal Tuky: 6,2 g z toho nasycené mastné kyseliny: 2,1 g Sacharidy: 45 g z toho cukry: 32 g Bílkoviny: 21 g Sůl: 0 g |
Na 100 g lyo bylo použito čerstvé suroviny cca: | 120 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.