Lyofilizovaný prášek z BIO rakytníku. Prášek z lyofilizovaného ovoce si zachovává všechny cenné látky, neobsahuje žádný přidaný cukr ani chemii, a proto je ideálním přírodním barvivem vašich pokrmů.
Lyofilizace - metoda sušení mrazem.
Detailní popis produktu
Doplňkové parametry
Kategorie: | Prášky sušené mrazem |
---|---|
Záruka: | 1 rok |
Složení: | 100 % lyofilizovaný rakytník řešetlákový |
Země původu: | Česká republika |
Certifikace BIO: | Zemědělská produkce EU |
5,0
3 hodnocení
Přidat hodnocení
5
4
3
2
1
5
ŽC
Žaneta Ciemalová
Skvělá komunikace, vynikající rakytník.....absolutní spokojenost!
5
HA
Hana Ackermannová
Spokojenost, krásně vysušený prášek, chuť velmi dobrá.
5
IP
Irena Plocková
Perfektní, jako čerstvý.
AZ
Alexandra Zubáčová
Dobry den! Chtela bych se zeptat jestli vite alespon priblizny obcas vitaminu C? Dekuji
Odpovědět
Odpovědět
LB
Lenka Bláhová
Dobrý den Alex,
v plodech rakytníku je obsah vit. C 360-450 mg / 100 g.
Denní dávka se udává cca 50 - 70 g pro pokrytí potřeby těla, ale vit. C přijímáme i z jiných potravin.
Pokud přijmeme vit. C více, tělo ho bez užitku vyloučí. (informace z dostupných zdrojů na internetu)
My doma lyo rakytník užíváme cca 3-5 kuliček denně (nebo si jej mícháme do medu společně s včelím pylem a hlívou). 50 g čerstvého rakytníku odpovídá cca 10 g lyofilizovaného, ale my užíváme cca 3-5 g,
protože jíme za den i jiné ovoce a zeleninu, které vit. C obsahují.
Rakytník, aby mohl být lyofilizován, se musí nejprve zmrazit. Při mražení může ztrácet nepatrné množství vit. C, ale přesně změřeno nemáme.
Tím, že je obsah vit. C až 25 x vyšší, než u ostatního ovoce a zeleniny, které obsahují vit. C, lyof. rakytník tak stále bude velkým přínosem v doplnění
vit. C tělu. Pak je to stále přírodní vitamín, který je pro tělo přirozeným zdrojem.
Rakytník už má také BIO certifikát. letošní sklizeň je již s ukončeným certifikačním procesem.
Děkujeme za dotaz, snad byl zodpovězen.
S přáním krásného dne
Lenka Bláhová