Lyofilizovaný mátový prášek je složen ze 100 % máty bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a jiných látek. Chuť lyofilizovaných bylinek je velmi intenzivní, stehně, jako jejich aroma.
Lyofilizace - metoda sušení mrazem.
Detailní popis produktu
Popis produktů
Složení: 100 % lyofilizovaná máta.
Skladování: Doporučujeme skladovat v suchu při teplotě do 25 °C.
Země původu: Česká republika.
Výživové údaje
Energetická hodnota na 100 g: 910 kJ / 217 kcal, Tuky (z toho nasycené mastné kyseliny): 3,5 g (1,3 g), Sacharidy (z toho cukry): 25 g (7 g), Bílkoviny: 19 g, Sůl: 0,2 g
Lyofilizovaná máta
Lyofilizovaná máta je složena ze 100 % máty bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a jiných látek.
Chuť lyofilizovaných bylinek je velmi intenzivní, stehně, jako jejich aroma. Díky koncentraci chutí a aromat lze použít jen velmi malé množství pro dosažení požadovaného výsledku.
Na výrobu 100 g lyofilizované máty, připadá cca 1100 g čerstvé máty.
Máta plná vitamínů
Máta (latinsky Mentha) je vytrvalá rostlina ze stejné čeledi jako meduňka, šalvěj, bazalka a rozmarýn. To, co ji odlišuje od ostatních bylin, je charakteristická, silná vůně, kterou nelze zaměnit s žádnou jinou.
Máta je bohatá na vitamíny A a C a obsahuje také menší množství vitamínu B2 a minerály, jako je vápník, měď, zinek a hořčík.
Máta podporuje normální činnost trávicího traktu a střev, posiluje přirozenou obranyschopnost a imunitní systém, napomáhá relaxaci a spánku, působí proti nadýmání a napomáhá normální funkci dýchacího systému. Jako inhalace je vhodná u chorob dýchacích cest, při astmatu a bronchitidě, při zánětlivých chorobách dýchacích cest. Podporuje činnost ledvin a slinivku břišní.
Co je to lyofilizace?
Lyofilizace, neboli sušení mrazem, probíhá za velmi nízkých teplot a tlaku.
Během tohoto procesu se voda z ovoce přeměňuje přímo na páru, což umožňuje zachování přirozené struktury, barvy, vůně a všech nutričních hodnot, včetně vitamínů a minerálů.
Tato technologie umožňuje ovoce uchovat všechny důležité látky, které jsou obsaženy v čerstvém ovoci, a to i po dlouhou dobu. Díky lyofilizaci se také prodlužuje trvanlivost ovoce a zůstává zachován jeho přírodní chuť a aroma.
Lyofilizované ovoce je ideální jako zdravá a chutná svačina pro děti i dospělé. Díky své kompaktní formě je také skvělou volbou pro sportovce nebo turisty, kteří potřebují rychlý a energetický zdroj během svých aktivit.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Lyofilizované potraviny |
---|---|
Záruka: | 2 roky |
Složení: | 100 % lyofilizovaná máta |
Země původu: | Česká republika |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Na výrobu 100 g lyofilizovaného ovoce připadá cca 450 g čerstvého ovoce. Dozrálo v původní krajině! Lyofilizováno v ČR.