Proteiny/mouky sušeny mrazem - lyofilizované
Mrazem sušené proteiny vznikají lisováním jader za studena. Olej se dále zpracovává, nebo je poskytnut konečnému zákazníkovi. Výlisky/pokrutiny vzniklé, jako odpad, dále lyofilizujeme a zajišťujeme tak udržení vhodných vlastností každé suroviny. Využíváme odpad, ano, zní to zvláštně, ale stále je to velmi kvalitní potravina, kterou by byla velká škoda vyhodit, bez dalšího využití.
Lyofilizovaný protein je vhodný doplněk stravy. Lze jej využít ve studené i teplé kuchyni. Vhodné pro ochucování a obarvování.
Hlavní výhodou lyofilizovaných proteinů, je vysoké procento obsahu bílkovin a nízký obsah tuků. Vhodné pro alternativní stravování (vegeteriánství, RAW, veganství, aj.)
Mrazem sušené mouky jsou vyráběny z rozmixovaných klíčků. Využít je můžete na zahušťování, či obohacování složení klasické mouky. Lze jimi nahradit mouku při obalování, nebo při výrobě různých bezmasých pokrmů.