Sépiové těstoviny s mletým hovězím a lyofilizovanými jalapeno
Objevte dokonalou kombinaci chutí v našem receptu na sépiové těstoviny s mletým hovězím a pikantními lyofilizovanými jalapeno. Jemné těstoviny, šťavnaté hovězí maso osmažené na šalotce a výrazné koření včetně lyofilizovaného česneku a jalapeno, vše doplněné čerstvou majoránkou a bohatým rajským protlakem. Tento rychlý a snadný pokrm vám přinese výjimečný chuťový zážitek, který si zamilujete!
Ingredience:
- 200 g sépiových těstovin
- 250 g mletého hovězího masa
- 2 šalotky
- 2 lžíce olivového oleje
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 1 lžička lyofilizovaného česneku
- 1 lžička lyofilizovaného jalapeno
- Špetka soli
- 1 lžička čerstvé nebo sušené majoránky
- 1 rajský protlak (cca 70 g)
- 1 kostka mraženého kuřecího vývaru
Postup:
-
Příprava těstovin: Sépiové těstoviny uvaříme v nesolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a odložíme stranou.
-
Příprava masa: V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme najemno nakrájenou šalotku. Osmahneme ji do zlatova.
-
Přidání hovězího masa: K osmahnuté šalotce přidáme mleté hovězí maso. Restujeme, dokud maso nezhnědne a není dobře propečené.
-
Kořenění: K masu přidáme mletý pepř, lyofilizovaný česnek a lyofilizované jalapeno. Promícháme a krátce orestujeme.
-
Dochucení: Do pánve přidáme špetku soli a čerstvou nebo sušenou majoránku. Promícháme.
-
Rajský protlak a kuřecí vývar: Do směsi přidáme rajský protlak a kostku mraženého kuřecího vývaru. Vše důkladně promícháme a necháme na mírném ohni provařit, dokud se vývar nerozpustí a všechny chutě nespojí.
-
Servírování: Hotovou masovou směs podáváme na sépiových těstovinách. Pokud chcete, můžete těstoviny promíchat se směsí ještě v pánvi, aby se všechny chutě dokonale propojily.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_