Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Sépiové těstoviny s mletým hovězím a lyofilizovanými jalapeno

 

Objevte dokonalou kombinaci chutí v našem receptu na sépiové těstoviny s mletým hovězím a pikantními lyofilizovanými jalapeno. Jemné těstoviny, šťavnaté hovězí maso osmažené na šalotce a výrazné koření včetně lyofilizovaného česneku a jalapeno, vše doplněné čerstvou majoránkou a bohatým rajským protlakem. Tento rychlý a snadný pokrm vám přinese výjimečný chuťový zážitek, který si zamilujete!

 

 

Ingredience:

  • 200 g sépiových těstovin
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 2 šalotky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička lyofilizovaného česneku
  • 1 lžička lyofilizovaného jalapeno
  • Špetka soli
  • 1 lžička čerstvé nebo sušené majoránky
  • 1 rajský protlak (cca 70 g)
  • 1 kostka mraženého kuřecího vývaru

Postup:

  1. Příprava těstovin: Sépiové těstoviny uvaříme v nesolené vodě podle návodu na obalu. Po uvaření je scedíme a odložíme stranou.

  2. Příprava masa: V pánvi rozehřejeme olivový olej a přidáme najemno nakrájenou šalotku. Osmahneme ji do zlatova.

  3. Přidání hovězího masa: K osmahnuté šalotce přidáme mleté hovězí maso. Restujeme, dokud maso nezhnědne a není dobře propečené.

  4. Kořenění: K masu přidáme mletý pepř, lyofilizovaný česnek a lyofilizované jalapeno. Promícháme a krátce orestujeme.

  5. Dochucení: Do pánve přidáme špetku soli a čerstvou nebo sušenou majoránku. Promícháme.

  6. Rajský protlak a kuřecí vývar: Do směsi přidáme rajský protlak a kostku mraženého kuřecího vývaru. Vše důkladně promícháme a necháme na mírném ohni provařit, dokud se vývar nerozpustí a všechny chutě nespojí.

  7. Servírování: Hotovou masovou směs podáváme na sépiových těstovinách. Pokud chcete, můžete těstoviny promíchat se směsí ještě v pánvi, aby se všechny chutě dokonale propojily.

Přejeme Vám dobrou chuť! 

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.