Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

ROSTLINNÉ OVESNÉ MLÉKO

Zkoušela jsem poprvé udělat domácí ovesné mléko, a protože to bylo jednoduché a mléko je opravdu chutné, tak se s Vámi moc ráda podělím o postup. Mléko se dá využít do kávy, na vaření i pečení, k výrobě krémových nápojů, do kaší i rostlinných jogurtů. Výborná alternativa k živočišnému mléku - vhodné pro alergiky a při špatné snášenlivosti laktózy (ABMK). Má vysoký obsah vlákniny; chuťově je velmi podobné živočišnému plnotučnému mléku, je husté, krémové.

 

Na 1l ovesného mléka jsem použila:

 

Postup: 

  • Ovesné vločky jsem namočila do vody na 8 hodin.
  • Poté jsem vodu slila a vločky dala do mixéru.
  • Zalila cca 1 litrem čisté vody, přidala datlový sirup, špetku soli a rozmixovala. 
  • Vzniklou hmotu jsem přecedila přes plínku (můžete použít i sítko nebo utěrku) a vymačkala, aby vyteklo veškeré mléko.
Hotové mléko vydrží v lednici 3–5 dní (skladujte ve sklenici s uzávěrem).
 
 

Barevné mléko

Vyloženě se nabízelo obarvení a ochucení lyofilizovanými prášky. A tady máte výsledek. Barevná a voňavá verze po malinách a borůvkách uchvátila i děti a ač surové mléko vůbec nechtěly, ovocným nepohrdly... Mléko s lyořepou je spíše pro fajnšmekry ????, zbylo tedy i na mě.
 
 
 
 Budu se těšit na Vaše výtvory a pokusy na @Lyopotraviny na talíři

Diskuze (0)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: