Polévka s edamame a LYO mungo klíčky
Vydejte se s námi na kulinární dobrodružství, které vaše chuťové buňky zavede přímo do srdce exotické Asie! Kokosová polévka překypuje bohatými a jemnými chutěmi, které vytváří dokonalou symfonii pro vaše smysly. Každá lžíce krémové pochoutky je plná neodolatelně hladké textury, která je doplněna o svěží závan aromatických koření. Pokrm můžete podávat teplý pro hřejivý pocit pohody nebo studený jako osvěžující letní překvapení. Ať už si vyberete jakoukoli variantu, jedno je jisté – tato polévka přidá šmrnc každé vaší večeři. Ponořte se do lákavých vln této kokosové delikatesy a nechte se unést na vlnách její neodolatelné chuti!
Vyzkoušejte tento jednouchý recept, který si oblíbíte - Kokosová polévka s Edamame a LYO mungo klíčky
Ingredience:
- 200 g bobů Edamame
- 400 ml kokosového mléka
- 1 lžíce ghí (ghí je indické máslo, pokud není dostupné, můžete použít máslo nebo olej
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička mletého koriandru
- Sůl a pepř podle chuti
- Klíčky a sezam na ozdobení
Postup:
-
Příprava bobů:
- Boby zalijeme horkou vodou a necháme chvíli působit. Po 2 minutách můžeme sloupnout slupku z bobů.
-
Příprava polévky:
- Do hrnce dáme lžíci ghí a přidáme bobovou směs.
- Zalijeme kokosovým mlékem a přidáme kurkumu, mletý kmín a mletý koriandr.
- Osolíme a opepříme podle chuti.
-
Mixování:
- Celou směs rozmixujeme tyčovým mixérem, dokud nedosáhneme hladké konzistence.
-
Podávání:
- Polévku ozdobíme celými boby, klíčky a sezamem.
- Můžeme podávat teplou nebo studenou podle preference.
Tento recept vám přinese bohatou a lahodnou kokosovou polévku s boby, která je plná chuti a exotických vůní. Bon appétit!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_