NEPEČENÝ BANÁNOVÝ RAW DEZERT
Tentokrát pro Vás pekl / nepekl Luba. Moc nám od něj chutná, jen ten binec v té kuchyni, ale asi je to všude stejný? :D
VERZE PRO TISK
Suroviny:
Těsto:
- 1 hrnek mandlí BIO
- 1 hrnek ovesných vloček BIO
- 40 g datlové pasty
- 30 g rozinek BIO
- 1-2 PL vody
- 2 banány (můžete nahradit jiným ovocem)
- 2 PL karob BIO
Krém:
- 30 g datlové pasty
- 2 PL mandlového másla
- 150 g jemného tvarohu
- 2 PL karob BIO
Těsto:
- Mandle rozmixujeme společně s vločkami, datlovou pastou, rozinkami a karobem.
- Přidáme banány a vodu.
Krém:
- Vyrobíme si mandlové máslo.
- Přidáme ostatní ingredience a mixujeme do hladka.
Kompletace:
- Formy si vymažeme GHÍ a vysypeme kokosem.
- Těsto si rozdělíme na dvě stejné části.
- Vložíme těsto a rozprostřeme rovnoměrně po dně a po bocích.
- Krém vložíme do formy a rozetřeme po celé ploše.
- Na pečící papír si dáme zbytek těsta a rozprostřeme rovnoměrně do tvaru formy.
- Těsto přendáme do formy a dotvarujeme.
- Necháme chladit v lednici do druhého dne.
Podávání:
- My si k tomuto dortu rádi dáváme zakysanou smetanou, do kterého přidáme LYO ovocné prášky.
- Dopřát si jej můžete i s marmeládou, nebo čerstvým ovocem.
Budu se těšit na Vaše výtvory a pokusy na @Lyopotraviny na talíři.