KUSKUS S LYO GRANÁTOVÝM JABLKEM
Nenechte se zmást, že slaďoučké granátové jablíčko, je vhodné pouze do sladkých pokrmů. My si doma oblíbili lehké obědy, které jsou hotové raz - dva a ještě opravdu dobré!
Suroviny:
- 200 g kuskusu
- 1 malá cibulka
- špetka máty
- 1 ČL LYO vegety
- 1 větší mrkev
- 25 g nasekaných mandlí
- 2 PL olivového oleje
- 1/2 hlávky římského salátu
- 1 PL LYO granátového jablka
Postup:
- Kuskus připravíme dle návodu, necháme zchladnout.
- Jakmile je pokojové teploty, přidáme LYO vegetu, mátu a olivový olej.
- Mrkev si očistíme a a pomocí škrabky vytvoříme hobliny.
- Salát nakrájíme na cca 1 cm kolečka a necháme chvíli namočené ve studené vodě, pak scedíme.
- Na pánvi si na GHÍ opražíme rozsekané mandle.
- Kuskus s mrkví a salátem smícháme, přidáme LYO granátové jablko.
- Nakonec posypeme opraženými mandlemi.
Uchování:
- Uchovávejte v chladu, dokud nesníte.
Použití:
Salát můžete pojmout, jako:
- lehký předkrm
- hlavní chod
- svačinu
- večeři
Za mě geniální kombinace hořko-slano-sladké chuti!
Budu se těšit na Vaše výtvory a pokusy na @Lyopotraviny na talíři