Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Křupavé domácí bagetky

Zapomeňte na nákup pečiva v obchodě - s receptem na domácí bagetky si je můžete připravit přímo v pohodlí vaší kuchyně! Kombinace ořechové a dýňové mouky spolu s celozrnnou špaldovou moukou dává bagetkám bohatou chuť a skvělou texturu. Připravte se na okouzlující vůni pečiva, která se bude linout po celém bytě. Užijte si čerstvé, teplé bagetky s rodinou a přáteli. Uvidíte, že vám budou velice chutnat! 

 

Ingredience:

  • 2 hrnky mouky (může být ořechová, dýňová, atd.)
  • 1 hrnek celozrnné špaldové mouky
  • 1,5 lžičky soli
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 1,25 hrnku vlažné vody

Postup:

  1. Příprava Těsta:

    • Ve velké míse smíchej mouku, celozrnnou špaldovou mouku, sůl a sušené droždí.
    • Postupně přilij vlažnou vodu a míchej, dokud se všechny ingredience spojí a vytvoří tuhé těsto.
  2. Kynutí:

    • Přikryj mísu čistou utěrkou nebo potravinovou fólií a nech těsto kynout při pokojové teplotě po dobu asi 1-2 hodin, dokud zdvojnásobí svůj objem.
  3. Tvarování bagetek:

    • Když je těsto dobře vykynuté, přeneste ho na lehce pomoučenou pracovní plochu.
    • Rozděl těsto na tři stejně velké části a každou část postupně protáhněte do tvaru bagetky. Ujistěte se, že jsou bagetky rovnoměrné tloušťky.
  4. Druhé kynutí:

    • Položte bagetky na plech vyložený pečicím papírem a nechte je ještě jednou kynout po dobu asi 30 minut.
  5. Pečení:

    • Předehřej troubu na 220 stupňů Celsia.
    • Před pečením můžete na vrcholy bagetek udělat několik šikmých řezů. To umožní bagetkám pořádně nafouknout se během pečení.
    • Pečte bagetky ve vyhřáté troubě po dobu asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou zlatohnědé a zvuk dutého bubeníčku, když na ně lehce klepnete.
  6. Servírování:

    • Nechte bagetky trochu vychladnout na mřížce a pak je podávejte ještě teplé, aby byly nejchutnější.

Tyto domácí bagetky jsou křupavé zvenčí a hebké uvnitř, perfektní jako příloha k různým pokrmům nebo jen tak s máslem a sýrem. Užij si je!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.