Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

KAKAOVÉ ŘEZY S LYO OVOCEM A ŽELÉ

Máte rádi želé? Za mě dokonalá kombinace kakaa, tvarohu, ovoce a želé. Není proč otálet, pojďme si představit jeden z našich oblíbených, nejen letních, receptů:

Suroviny:

Na těsto:

Na prostřední vrstvu - náplň:

  • 500 g tučného tvarohu (lepší kostka než vanička)
  • 250 ml zakysané smetany 16 %
  • 100 ml smetany ke šlehání 33 %
  • pokud potřebujete, přidejte sladidlo, dle svého uvážení
  • 1 PL LYO granátového jablka (rozmixovat předem)

Želé vrstva:

Množství zvolte podle požadované výšky želé, ale min. použijte 500 ml tekutiny.

Postup:

Těsto:

  • Vyšleháme si z bílků a špetky soli pevný sníh.
  • Žloutky vyšleháme se xylitolem do pěny.
  • Do žloutků přidáme sypké přísady.
  • Vše promícháme s olejem.
  • Nakonec opatrně přimícháme bílky.
  • Těsto přendáme na velký hluboký plech, který si vymažte GHÍ a vysypejte strouhaným kokosem.
  • Pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C cca 20 min.
  • Po upečení necháme zcela vychladnout.

Střední vrstva:

  • Všechny ingredience vyšleháme v tuhou hmotu.
  • Nakonec přimícháme LYO prášek.
  • Necháme v lednici, dokud nevychladne korpus.
  • Jakmile je vychlazeno, natřeme směs tvarohu na korpus.

Želé:

Jak používat agar, abychom vytvořili super želatinu bez chemie?

  • 1 ČL agaru v prášku si namočíme do 500 ml vody. (platí 1 ČL = 500 ml vody, když potřebujeme hodně tuhé přidáme 1 ČL agaru na stejné množství vody).
  • Necháme alespoň 15 min namáčet.
  • Přivedeme k varu a cca 5 min vaříme na mírném ohni.
  • Tekutinu necháme vychladnout na cca 40 °C (při této teplotě již agar začíná tuhnout, pracujte proto rychle).
  • Přimícháme LYO prášek z ovoce, které jste zvolili, v našem případě LYO prášek z ostružin.
  • Důkladně rozmíchejte a vylijte na rozetřený tvaroh.
  • Nechte vychladnout. 
  • Agar plně zatuhne už při pokojové teplotě, není potřeba buchtu vkládat ještě znova do lednice.

Dejte mi vědět, jak se řezy povedly na @Lyopotraviny na talíři.