FIT koprová omáčka
Přinášíme recept na svěží a chutnou koprovku, která vám okamžitě zvedne náladu! Zdravá verze oblíbené omáčky je plná jemných chutí a bohatých vůní čerstvého kopru a zaručeně vás dostane do letního nálady. Stačí jen pár jednoduchých kroků a můžete si užít lahodnou omáčku k vašim oblíbeným pokrmům. Pusťte se do vaření a dopřejte si lahodnou chuťovou jízdu plnou osvěžení!
Ingredience:
- 2 hrnky špaldové mouky
- 4 hrnky mléka
- 2 lžíce xylitolu
- 1 lžička soli
- 2 lžíce octa
- Čerstvý kopr (na nasekaní)
- Olivový olej a ghí
Postup:
-
Příprava omáčky:
- Ve velkém hrnci rozehřejte olivový olej a ghí.
- Přidejte špaldovou mouku a za stálého míchání ji osmahněte, dokud nezíská lehce zlatavou barvu.
-
Zalití mlékem:
- Postupně přilijte mléko do hrnce s moukou a stále míchejte, aby se nevytvářely hrudky.
- Pokračujte v míchání a vaření, dokud omáčka nezhoustne.
-
Ochucení:
- Do omáčky přidejte xylitol a sůl podle chuti.
- Přidejte ocet a promíchejte.
-
Přidání kopru:
- Nakrájejte čerstvý kopr na jemné kousky a přidejte do omáčky.
- Nechte omáčku provařit ještě asi 5 minut, aby se všechny chutě dobře spojily.
-
Servírování:
- Hotovou koprovku můžete podávat jako přílohu k různým pokrmům, jako je například vařené brambory, rýže nebo grilované maso.
- Ozdobte čerstvým koprem a podávejte teplou.
Tato zdravá koprovka je plná bohatých chutí a zdravých ingrediencí, které zaručeně potěší vaše chuťové pohárky. Užijte si ji jako chutnou a výživnou přílohu k oblíbeným pokrmům! 🌿
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_