ZDRAVÝ ČOKOLÁDOVÝ DORT
Čokoláda vládne světem :D Aspoň u nás doma! Máte to taky tak? Mikolášek je čokoládový fanatik, Viki ji má ráda také, hned po gumových medvídcích, Luba se každý den přemlouvá, že to den bez čokolády vydrží.
VERZE PRO TISK
Suroviny:
- 5 ks jablek
- 150 g ovesných vloček bezlepkových BIO
- 50 g karob BIO
- 50 g kokosové mouky BIO
- 4 vejce (udělejte sníh)
- 50 g makové mouky
- 50 g oleje
- 50 g vody
- 1/2 kypřícího prášku bez fosfátů BIO
- špetka soli
- 1 ČL skořice
- 50 g kakaa BIO (do půlky těsta)
- 70 % čokoláda
Postup:
- Vyšleháme si z bílků tuhý sníh se špetkou soli.
- Ve druhé míse si vyšleháme žloutky s karobem.
- Postupně přilijeme olej a přidáme vodu.
- 4 ks jablek si nastrouháme nahrubo a přidáme ke směsi.
- Postupně přimícháme sypké suroviny a vymícháme hladké těsto.
- Těsto rozdělíme na dvě části.
- První půlku dáme do formy vyloženou pečícím papírem.
- Do druhé půlky zamícháme kakao.
- Vložíme do formy.
- Na vrchní část nakrájíme zbylé jablko a nasekáme kousky čokolády, nebo použijeme pecky.
Pečení:
- Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C cca 30 min.
Podávání:
- Tento recept si můžete obohatit o další oblíbené ingredience, jako: rozinky Sultánky BIO, nasekaná směs ořechů, kokosové kostky, RAW kakaové boby BIO.