CHEESECAKE ALA BROWNIES
Tento recept pro Vás upekl Luba. Zadání bylo jasné: "Upeč něco, v čem bude mandlová mouka." Musím říct, že mi dortík vážně chutná. Je krásně krémový a vláčný. Poprosila jsem ho o recept, abych mohla pro Vás vše připravit. Když jsem ho psala, vyšla mi z receptu jediná otázka: "Kde je ta mandlová mouka?" Takže jsem si ho dali ještě jednou a tentokrát s mandlovou moukou. Dortík je ovšem vynikající, takže nám repete vůbec nevadilo.
Suroviny:
Spodní vrstva:
- 90 g mandlové mouky
- 60 g kakaa
- 30 g Ghí / kokosového oleje
- 80 g řeckého jogurtu
- 50 g javorového sirupu / medu
- 50 ml mandlového mléka / popř. obyčejného
- 2 vejce
- 1/4 ČL kypřícího prášku bez fosfátů
- 1/4 ČL soli
Horní vrstva:
- 60 g ricotty
- 60 g bílého jogurtu
- 5 g javorového sirupu / medu
- vanilka (nemusí být)
Postup:
1) spodní vrstva
- Smícháme suché ingredience.
- Postupně přimícháváme mokré suroviny.
- Vymícháme tužší těsto.
- Těsto rozprostřeme na kruhovou formu, tvarujeme ho vysoko do krajů formy.
- Necháme si trochu těsta, které potom přimícháme na horní vrstvu.
2) horní vrstva
- Smícháme všechny ingredience.
- Vylijeme vzniklou směs na spodní vrstvu ve formě.
- Na směs přidáme odložené těsto ze spodní části.
- Pomocí vidličky vytvoříme na horní části ornamenty.
Pečení:
- Ve vyhřáté troubě na 150 °C.
- Pečeme cca 18 - 20 min.
Tímto dortíkem neurazíte žádnou návštěvu. U nás se po něm vždy jen zapráší.
Budu se těšit na Vaše výtvory a pokusy na @Lyopotraviny na talíři.