Bramborový guláš
Tento recept přináší skvělou kombinaci chutí a textur, která vám zaručeně udělá radost. Brambory jsou připraveny v bohaté omáčce s kousky párků, všechno dochucené šťavnatou cibulkou a čerstvou majoránkou. Doporučujeme podávat s křupavým domácím chlebem jako dokonalou přílohou k tomuto bohatému pokrmu.
Ingredience:
- 1/2 cibule
- 2 stroužky česneku
- 5 plátků lyofilizovaného česneku (nebo více podle chuti)
- 3 středně velké brambory
- Majoránka
- Sůl
- Pepř
- Sladká paprika
- 1 1/2 lžíce ghí (rozdělené)
- 3 lžíce špaldové mouky
- 4 páry párek (s obsahem masa minimálně 90%)
- Červená cibulka a čerstvá majoránka na ozdobení
- Křupavý domácí chléb
Postup:
-
Příprava bramborové směsi:
- Na lžíci a půl ghí připravíme nakrájenou cibulku s česnekem, jakmile zesklovatí, přidáme brambory, veškeré koření a necháme chvíli restovat.
- Poté přidáme lyofilizovaný česnek a zalijeme vodou.
-
Příprava párků:
- Na vedlejší pánvi si na zbytku ghíčka osmahneme párečky.
- Poté je posypeme moukou a přidáme do bramborové směsi.
-
Vaření:
- Vařte guláš na mírném plameni, dokud se brambory nezměknou a všechny přísady dobře spojí.
-
Ozdobení a servírování:
- Podávejte bramborový guláš s párečky s červenou cibulkou a čerstvou majoránkou na ozdobu.
- Doporučujeme podávat s křupavým domácím chlebem jako přílohou.
Tento bohatý a sýtý bramborový guláš s párečky je skvělým pokrmem pro studené dny. Užij si ho s chutí!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_