Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Banánový chlebík s čokoládou

Přicházíme s receptem na neodolatelně lahodný banánový chlebíček s hřejivou čokoládou a osvěžující ovocnou dekorací, který vám okamžitě zvedne náladu a přinese do vaší kuchyně vůni sladkého ráje. Chlebíček je doslova spojením všech vašich oblíbených chutí - jemná sladkost banánů, intenzivní chuť čokolády a osvěžující exotika dračího ovoce a rakytníku. Stačí si připravit tuto lahodnou pochoutku, nechat ji odpočívat v lednici a poté se nechat unést nezapomenutelnou chuťovou explozí. Tak na co ještě čekáte? Pusťte se do pečení a užijte si to!

 

 

Ingredience:

  • 2 banány
  • Prášek z lyofilizovaných jablek (na ochucení, dle chuti)
  • 1 hrnek nastrouhané čokolády (nebo hrnek čokoládových chipsů)
  • Čokoláda na polevu (pro zdobení)
  • Ovocná dekorace: dračí ovoce, pistácie, rakytník (dle preference)

Postup:

  1. Příprava banánové směsi:

    • Banány oloupejte a rozmixujte spolu s práškem z lyofilizovaných jablek, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
    • Do banánové směsi přidejte rozpuštěnou čokoládu a znovu mixujte, dokud není vše dobře spojeno.
  2. Nalití do formy a odležení:

    • Nalijte připravenou směs do formy na pečení a uhladíme povrch.
    • Dejte formu do lednice a nechte chlebík odpočívat minimálně 2 hodiny, aby ztuhl.
  3. Poleva a dekorace:

    • Poté, co chlebík ztuhne, rozpustěte čokoládu na polevu a přelijte ji tenkou vrstvou přes chlebík.
    • Okamžitě po přelití zdobte chlebík plátky dračího ovoce, pistáciemi a plody rakytníku podle své preference.
  4. Servírování:

    • Nechte polevu ztuhnout a chlebík nakrájejte na plátky.
    • Podávejte jako lahodný dezert nebo svačinu.

Tento banánový chlebík s čokoládou a ovocnou dekorací je osvěžující a zdravá alternativa pro sladké pochoutky. Užijte si ho kdykoliv jako vynikající dezert nebo svačinu plnou ovocné chuti a křupavých pistácií!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.