BANANA BREAD
Kdo říká, že chléb musí být kulatý, nebo hranatý, se moc plete :) Důkazem je náš beránek. Recept je ze tří dávek, protože je u nás chlebík moc oblíbený a z jedné dávky nikdy nestačí.
VERZE PRO TISK
Suroviny:
Dávka je na 1 beránka a klasickou dortovou formu. Pokud chcete dělat pouze beránka udělejte z poloviční dávky.
- 6 zralých banánů
- 6 vajec (oddělit bílky)
- 1,5 hrnku kokosové mouky BIO
- 1,5 hrnku mandlové mouky BIO
- 1,5 plechovky kokosového mléka
- 3 hrsti nasekaných čokoládových pecek
- 2 PL kakaového prášku BIO (dáme pouze do půlky těsta)
- 1 prášek do pečiva bez fosfátů
- 3 ČL skořice
- špetka soli
Těsto:
- Vyšleháme bílky se špetkou soli.
- Banány rozmačkáme a vyšleháme se žloutky.
- Přidáme sypké suroviny.
- Postupně zašleháme kokosové mléko.
- Nakonec přidáme čokoládu a vyšlehané bílky.
- Těsto rozdělíme na polovinu a do jedné poloviny zamíchejte kakao.
Pečení:
- Formy si vymažeme GHÍ a vysypeme kokosem.
- Vložíme těsto a uhladíme.
- Pokud použijeme formu na beránka, zarovnejte těsto s okrajem.
- Pečeme na 160 °C cca 50 min.
- Beránka můžete polít rozpuštěnou čokoládou a posypat ořechy.
Podávání:
- My si k banana bread rádi vyšleháme tvaroh se zakysanou smetanou, do kterého přidáme LYO ovocné prášky.
- Dopřát si jej můžete i s marmeládou, nebo čerstvým ovocem.
Budu se těšit na Vaše výtvory a pokusy na @Lyopotraviny na talíři - dozvíte se zde i o nově přidaných receptech.