Tradiční staročeský pokrm ze sušených hub a ječných krup, který se dá jíst studený, ohřátý přímo ve skleničce, nebo navíc ještě zapečený. Na houbách jsme nešetřili, takže máte šanci ochutnat stroček (ten nesmí ve směsi chybět, po něm se pokrmu někdy říká Černý kuba), křemenáče, klouzky a samozřejmě hříbky.
Složení výrobku: ječné kroupy vařené (61%), cibule, vepřové sádlo škvařené, směs sušených hub (hřib hnědý (Imleria badia), křemenáč osikový (Leccinum aurantiacum), kozák březový (Leccinum scabrum), klouzek obecný (Suillus luteus), stroček trubkovitý (Craterellus cornucopioides)), jedlá sůl, česnek, koření
Alergeny: lepek
Hmotnost: 300 g
Detailní popis produktu
Složení: Ječné kroupy vařené (61%), cibule, vepřové sádlo škvařené, směs sušených hub (hřib hnědý (Imleria badia), křemenáč osikový (Leccinum aurantiacum), kozák březový (Leccinum scabrum), klouzek obecný (Suillus luteus), stroček trubkovitý (Craterellus cornucopioides)), jedlá sůl, česnek, koření
Příprava na pánvičce: Skleničku otevřete, vyklopte na menší nepřilnavou pánev a zvolna ohřejte s kouskem másla. Zrníčka budou zpočátku slepená, postupně se však rozdělí a vznikne vlhká sypká směs ječných krup, restovaná cibulky a směsi sušených hub, mezi kterými vyniká černý stroček. Po ohřátí lze pánvičku vložit do trouby a ještě zapéci na 180°C po dobu 15 minut.
Příprava ve skleničce: sloupněte etiketu, otevřete skleničku, přidejte 2 lžíce vody a plátek másla a vložte do mikrovlnné trouby. Ohřívejte na 750W asi 2 minuty. Nebo zapékejte v troubě ohřáté na 180°C přibližně 20 minut.
Hmotnost: 300 g
Hotové jídlo, konzerva
Skladujte při teplotě do 30°C, po otevření uchovávejte v chladu do +6°C a spotřebujte do tří dnů
Alergeny: lepek
Doplňkové parametry
Kategorie: | HOTOVÁ JÍDLA |
---|---|
Záruka: | > 6 měsíců |
Hmotnost: | 0.674 kg |
Výživové údaje na 100 g výrobku: | |
Energetická hodnota: | 272kJ/66kcal |
Tuky: | 5,4g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 2,0 g |
Sacharidy: | 3,3g |
z toho cukry: | 0,6g |
Bílkoviny: | 1,1g |
Sůl: | 1,3g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.