Špenátová palačinky s medvědím česnekem
Došla vám už „palačinková“ inspirace? Připravujete je ze stále stejného těsta, a dokonce už ani neobměňujete suroviny, které je dokonale dochutí? Nabízíme vám recept, v jehož základu je místo klasické pšeničné mouky stále oblíbenější špaldová a také pesto z medvědího česneku. Špalda je de facto druh pšenice, ale obsahuje více vlákniny. Díky tomu podporuje trávení. Pojďme se pustit do přípravy těchto špenátových palačinek s pestem z medvědího česneku!
Na palačinky:
- 1 šálek špaldové mouky
- 1 šálek čerstvého špenátu
- 1 šálek mléka (může být rostlinné, např. mandlové)
- 2 vejce
- Špetka soli
- 1 lžíce olivového oleje nebo kokosového oleje (na smažení)
Na náplň:
- 2 šálky čerstvého listového špenátu
- 1 šálek čerstvého medvědího česneku
- 1 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
Příprava palačinek:
- Mixování špenátu: V mixéru rozmixujte čerstvý špenát s mlékem, dokud nevznikne hladká směs.
- Příprava těsta: V míse smíchejte špaldovou mouku a špetku soli. Přidejte rozmixovaný špenát s mlékem a vejce. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidejte trochu více mléka.
- Smažení palačinek: Na středním ohni rozehřejte pánev s trochou olivového nebo kokosového oleje. Nalijte malé množství těsta na pánev a krouživým pohybem jej rozprostřete do tenké vrstvy. Smažte palačinky z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty na každé straně.
Příprava náplně:
- Restování špenátu a česneku: V pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte listový špenát a medvědí česnek. Restujte 3-4 minuty, dokud špenát nezměkne a medvědí česnek neuvolní svou vůni.
- Dochucení: Osolte a opepřete dle chuti.
- Plnění: Hotové palačinky naplňte směsí z listového špenátu a medvědího česneku.
Věříme, že si tento recept na špenátové palačinky ze špaldové mouky s náplní z listového špenátu a medvědího česneku oblíbíte. Je to skvělý způsob, jak do svého jídelníčku zařadit více zeleniny a užít si lahodné a výživné jídlo. Přejeme vám dobrou chuť!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_