Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Špenátová palačinky s medvědím česnekem

Došla vám už „palačinková“ inspirace? Připravujete je ze stále stejného těsta, a dokonce už ani neobměňujete suroviny, které je dokonale dochutí? Nabízíme vám recept, v jehož základu je místo klasické pšeničné mouky stále oblíbenější špaldová a také pesto z medvědího česneku. Špalda je de facto druh pšenice, ale obsahuje více vlákniny. Díky tomu podporuje trávení. Pojďme se pustit do přípravy těchto špenátových palačinek s pestem z medvědího česneku!

 

Na palačinky:

  • 1 šálek špaldové mouky
  • 1 šálek čerstvého špenátu
  • 1 šálek mléka (může být rostlinné, např. mandlové)
  • 2 vejce
  • Špetka soli
  • 1 lžíce olivového oleje nebo kokosového oleje (na smažení)

Na náplň:

  • 2 šálky čerstvého listového špenátu
  • 1 šálek čerstvého medvědího česneku
  • 1 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř dle chuti

Postup:

Příprava palačinek:

  1. Mixování špenátu: V mixéru rozmixujte čerstvý špenát s mlékem, dokud nevznikne hladká směs.
  2. Příprava těsta: V míse smíchejte špaldovou mouku a špetku soli. Přidejte rozmixovaný špenát s mlékem a vejce. Míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidejte trochu více mléka.
  3. Smažení palačinek: Na středním ohni rozehřejte pánev s trochou olivového nebo kokosového oleje. Nalijte malé množství těsta na pánev a krouživým pohybem jej rozprostřete do tenké vrstvy. Smažte palačinky z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty na každé straně.

Příprava náplně:

  1. Restování špenátu a česneku: V pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte listový špenát a medvědí česnek. Restujte 3-4 minuty, dokud špenát nezměkne a medvědí česnek neuvolní svou vůni.
  2. Dochucení: Osolte a opepřete dle chuti.
  3. Plnění: Hotové palačinky naplňte směsí z listového špenátu a medvědího česneku.

 

Věříme, že si tento recept na špenátové palačinky ze špaldové mouky s náplní z listového špenátu a medvědího česneku oblíbíte. Je to skvělý způsob, jak do svého jídelníčku zařadit více zeleniny a užít si lahodné a výživné jídlo. Přejeme vám dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.