Špaldové vafle s ovocem
Vafle zbožňuje každý! Jsou skvělé s javorovým sirupem, džemem, čerstvým nebo lyofilizovaným ovocem. Pro lepší pocit, že děláte něco pro své zdraví, je zkuste připravit ze špaldové mouky! Domácí špaldové vafle s ovocem jsou ideálním spojením zdravé a lahodné snídaně. Špaldová mouka přidává do vaflí bohatou nutriční hodnotu a jemnou oříškovou chuť, zatímco čerstvé ovoce dodává svěžest, vitamíny a sladkost. Perfektní volba pro snídani nebo svačinu, která potěší všechny milovníky vaflí a zdravého stravování.
Ingredience:
- 1 1/2 hrnku špaldové mouky
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1/4 lžičky soli
- 1/4 hrnku medu nebo javorového sirupu
- 1 hrnek mléka (libovolného druhu)
- 2 lžíce rozpuštěného másla nebo kokosového oleje
- 1 vejce
- Ovoce podle chuti (například jahody, maliny, banány)
Postup:
-
Smíchejte špaldovou mouku, prášek do pečiva a sůl v míse.
-
V jiné míse smíchejte med (nebo javorový sirup), mléko, rozpuštěné máslo (nebo kokosový olej) a vejce.
-
Postupně přidejte suché ingredience do mokrých a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
-
Rozpálenou vaflovačku potřete trochou oleje a nalijte těsto do formy.
-
Pečte vafle podle pokynů na vašem vaflovači, dokud nebudou zlatavé a křupavé.
-
Servírujte teplé s čerstvým ovocem a podle chuti můžete přidat ještě trochu medu nebo javorového sirupu.
Věříme, že si užijete výživné a chutné domácí špaldové vafle s ovocem! Jsou skvělou volbou pro zdravou snídani či svačinu, která potěší celou rodinu. Přejeme vám sladké vaření a dobrou chuť! 🧇🍓
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_