Špaldové palačinky s ovocem
Objevte zdravější alternativu klasických palačinek s tímto receptem na špaldové palačinky. Špaldová mouka je plná vlákniny a vitamínů, což z těchto palačinek činí výživný a chutný pokrm pro celou rodinu. Ideální budou na snídani nebo svačinu. Palačinky jsou snadné na přípravu a naplnit si je můžete čímkoliv, co máte rádi. Použijte třeba lyofilizované ovoce, oříšky nebo oříškové krémy, které zakoupíte na našem e-shopu. Pojďte se pustit do přípravy!
Ingredience:
- 1 šálek špaldové mouky
- 1 a 1/4 šálku mléka (může být rostlinné)
- 1 vejce
- 1 lžíce olivového oleje nebo rozpuštěného kokosového oleje
- 1 lžíce javorového sirupu nebo medu (volitelně)
- Špetka soli
- Olej na smažení (např. kokosový nebo slunečnicový)
Postup:
- V míse smíchejte špaldovou mouku a špetku soli.
- V jiné misce rozšlehejte vejce s mlékem, olejem a javorovým sirupem nebo medem, pokud jej používáte.
- Tekuté ingredience postupně vmíchejte do mouky, až vznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš husté, přidejte trochu více mléka.
- Na středním ohni rozehřejte pánev s trochou oleje.
- Nalijte malé množství těsta na pánev a krouživým pohybem jej rozprostřete do tenké vrstvy.
- Smažte palačinky z obou stran dozlatova, asi 2-3 minuty na každé straně.
- Hotové palačinky udržujte v teple a pokračujte se zbylým těstem.
Návrhy na podávání:
- S čerstvým ovocem a jogurtem
- S medem nebo javorovým sirupem
- S oříškovým máslem a plátky banánu
- S tvarohem a domácím džemem
- Věříme, že si tento recept na špaldové palačinky oblíbíte a stane se stálicí ve vaší kuchyni. Začněte svůj den touto skvělou snídaní. Přejeme vám dobrou chuť a mnoho příjemných chvil u stolu!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_