Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Špaldové lívance

Osvěžující a zdravá alternativa tradičních lívanců. Tento recept spojuje kvalitní špaldovou mouku s vejci a mlékem, vytvářející jemné a lahodné lívance bez potřeby použití oleje. Završte svůj kulinářský zážitek přelitím BIO javorovým sirupem, ozdobením čerstvými jahodami a banánem a posypáním exotickým lyofilizovaným práškem z dračího ovoce. Můžete si je klidně dát ke snídani i kdykoliv jindy, jsou totiž hotové raz dva, provoněné a nesmírně dobré. Pojďme se spolu pustit do přípravy!

Ingredience:

  • 1 hrnek špaldové mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku mléka
  • BIO javorový sirup sirup (lyopotraviny)
  • Jahody (na ozdobení)
  • Banán (na ozdobení)
  • Lyofilizovaný prášek z dračího ovoce (lyopotraviny)

Postup:

  1. Příprava těsta:

    • Ve velké míse smíchejte špaldovou mouku s vejci a mlékem, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.
  2. Pečení lívanců:

    • Rozpálený lívanečník postříkejte sprejem na pečení a vlijte těsto do pánve.
    • Pečte lívance, dokud nebudou na spodní straně zlatavě hnědé, poté je otočte a pečte i druhou stranu, dokud nejsou hotové.
  3. Servírování:

    • Hotové lívance přelijte BIO javorovým sirupem. 
    • Ozdobte lívance čerstvými jahodami a banánem.
    • Na závěr posypte lívance lyofilizovaným práškem z dračího ovoce pro exotickou chuť a příjemnou vůni.

Tato osvěžující a zdravá alternativa tradičních lívanců je přesně tím, co vaše chuťové buňky potřebují! Spojuje kvalitní špaldovou mouku s vejci a mlékem, čímž vytváří jemné a lahodné lívance, aniž by bylo nutné používat olej. Přejeme Vám dobrou chuť! :))

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.