Špaldové lívance
Osvěžující a zdravá alternativa tradičních lívanců. Tento recept spojuje kvalitní špaldovou mouku s vejci a mlékem, vytvářející jemné a lahodné lívance bez potřeby použití oleje. Završte svůj kulinářský zážitek přelitím BIO javorovým sirupem, ozdobením čerstvými jahodami a banánem a posypáním exotickým lyofilizovaným práškem z dračího ovoce. Můžete si je klidně dát ke snídani i kdykoliv jindy, jsou totiž hotové raz dva, provoněné a nesmírně dobré. Pojďme se spolu pustit do přípravy!
Ingredience:
- 1 hrnek špaldové mouky
- 2 vejce
- 1/2 hrnku mléka
- BIO javorový sirup sirup (lyopotraviny)
- Jahody (na ozdobení)
- Banán (na ozdobení)
- Lyofilizovaný prášek z dračího ovoce (lyopotraviny)
Postup:
-
Příprava těsta:
- Ve velké míse smíchejte špaldovou mouku s vejci a mlékem, dokud nezískáte hladké těsto bez hrudek.
-
Pečení lívanců:
- Rozpálený lívanečník postříkejte sprejem na pečení a vlijte těsto do pánve.
- Pečte lívance, dokud nebudou na spodní straně zlatavě hnědé, poté je otočte a pečte i druhou stranu, dokud nejsou hotové.
-
Servírování:
- Hotové lívance přelijte BIO javorovým sirupem.
- Ozdobte lívance čerstvými jahodami a banánem.
- Na závěr posypte lívance lyofilizovaným práškem z dračího ovoce pro exotickou chuť a příjemnou vůni.
Tato osvěžující a zdravá alternativa tradičních lívanců je přesně tím, co vaše chuťové buňky potřebují! Spojuje kvalitní špaldovou mouku s vejci a mlékem, čímž vytváří jemné a lahodné lívance, aniž by bylo nutné používat olej. Přejeme Vám dobrou chuť! :))
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_