Rohlíčky s BIO mandlemi a vlašskými ořechy
Lahodné rohlíčky s bio máslem z mandlí, hořkou čokoládou a vlašskými ořechy jsou skvělým doplňkem k odpolední svačině nebo jako dezert po večeři. Jednoduchý postup a bohatá chuť dělají z těchto rohlíčků oblíbený pokrm ve vaší domácnosti. Vyzkoušejte tento recept a pochutnejte si na skvělém domácím pečivu!
Ingredience:
- 100 g bio másla z mandlí
- 50 g hořké čokolády
- 1 balení listového těsta
- 50 g rozdrcených vlašských ořechů
- 1 žloutek (na potření)
Postup:
-
Příprava bio másla s čokoládou: V hrnci na mírném ohni rozpustíme bio máslo z mandlí společně s hořkou čokoládou, dokud nedosáhneme hladké a tekuté směsi. Odstavíme z ohně a necháme mírně vychladnout.
-
Příprava těsta: Listové těsto rozválíme na pracovní ploše a potřeme připravenou směsí z bio másla a čokolády. Rozdrcené vlašské ořechy rovnoměrně posypeme po povrchu těsta.
-
Tvarování rohlíčků: Potřené těsto rozkrájíme na čtverečky. Každý čtvereček zatočíme do podoby rohlíčku a položíme na plech vyložený pečicím papírem.
-
Potření a pečení: Rohlíčky potřeme žloutkem pro lesklý povrch a pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů Celsia po dobu 15 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a křehké.
-
Servírování: Hotové rohlíčky necháme mírně vychladnout a podáváme jako lahodnou sladkou pochoutku k čaji či kávě.
Tak na co ještě čekáte? Hurá na přípravu! Přejeme vám dobrou chuť.
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_