Řepová tortilla
Vyzkoušejte tuto barevnou a zdravou řepovou tortillu plnou lahodných ingrediencí. Tento recept kombinuje šťavnatou šunku, sýr, křupavý ledový salát, aromatickou bazalku, výživné čočkové klíčky a semínka. Řepová tortilla je ideální jako lehký oběd nebo večeře. Je velice chutná, ale také plná vitamínů a minerálů. Pojďme se pustit do přípravy.
Ingredience na 4 porce:
- 4 velké řepové tortilly
- 200 g kvalitní šunky, nakrájené na tenké plátky
- 200 g sýra (např. cheddar nebo gouda), nastrouhaného nebo nakrájeného na tenké plátky
- 1 ledový salát, natrhaný na menší kousky
- Hrst čerstvých bazalkových listů
- 100 g lyofilizovaných čočkových klíčků (lyopotraviny)
- 2 lžíce směsi semínek, např. slunečnicová, dýňová, sezamová (lyopotraviny)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
Postup:
- Připravte si všechny ingredience: nakrájejte šunku, sýr, natrhejte ledový salát, omyjte bazalku a připravte čočkové klíčky.
- Položte řepové tortilly na rovný povrch.
- Na každou tortillu rovnoměrně rozložte plátky šunky a sýra.
- Přidejte natrhaný ledový salát, čerstvé bazalkové listy a čočkové klíčky.
- Posypte semínky pro extra křupavost.
- Zakápněte olivovým olejem a dochuťte solí a pepřem dle chuti.
- Opatrně zaviňte tortilly, aby všechny ingredience zůstaly uvnitř.
- Hotové tortilly rozkrojte napůl a podávejte ihned.
Věříme, že si tento recept na řepovou tortillu oblíbíte a budete ji pravidelně připravovat k obědu či večeři. Přejeme vám dobrou chuť!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_