Pohanková kaše s višněmi
Skvělá snídaňová kaše plná živit. Surovinu, jakou je pohanka bychom měli do našeho jídelníčku zařazovat pravidelně, protože je nejen bohatá na bílkoviny a minerály, ale také je důležitá pro naše cévy a krevní oběh. Připravte si s námi proto tuto skvělou pohankovou kaši. Kombinace pohanky, ovoce a kešu másla vás zasytí a dodá potřebné vitamíny a minerály. Vyzkoušejte také různé druhy lyofilizovaného ovoce pro obměnu chutí.
Ingredience:
- Pohankové pukance
- Mléko
- Zmrzlé višně
- Lyofilizované dračí ovoce
- Lyofilizovaný rakytník
- Lyofilizovaný šípek
- Kešu máslo
- Mango
- Ostružiny
- Sušená levandule
Postup:
-
Příprava základu:
- Do misky nasypte pohankové pukance.
-
Příprava višňového mléka:
- Do smoothie mixéru dejte mléko a přidejte zmrzlé višně.
- Mixujte dohladka.
-
Spojení:
- Višňové mléko nalijte k pohankovým pukancům.
- Důkladně zamíchejte.
-
Zdobení:
- Kaši ozdobte lyofilizovaným dračím ovocem, rakytníkem a šípkem.
- Přidejte kešu máslo pro bohatší chuť.
- Nakrájejte mango na malé kousky a přidejte do kaše.
- Přidejte čerstvé ostružiny.
- Posypte sušenou levandulí.
Pokud vás tento recept zaujal, nezapomeňte si ho uložit a podělit se o něj s přáteli. Chcete-li zdokonalit své kulinářské dovednosti, prozkoumejte další recepty plné užitečných rad a tipů. Přejeme vám dobrou chuť! 😊
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_