Pikantní cizrna s kokosovým mlékem
Cizrna je druh luštěniny, se kterým se dá kouzlit tolik skvělých jídel od přidání do salátu, placek, omáček, polévek a tak přinášíme další z velmi chutných receptů s použitím BIO cizrny. Cizrnová omáčka s kokosovým mlékem, která je lehce pikantní a přitom jemně krémová. Pikantní cizrna s exotickým aroma kokosu a limetových listů je skvělá volba pro milovníky výrazných chutí. Podávejte s čerstvými plátkem limetky nebo koriandrem pro ještě intenzivnější chuťový zážitek. Bon appétit! 🌶️🥥🍋
Ingredience:
- Kokosový olej
- Červená cibule
- Madraské curry
- Kurkuma
- Chilli
- Tandoori koření
- Garam masala
- Koriandr
- Sušený zázvor
- Sušený česnek
- 3 limetové listy
- 1 sklenička cizrny
- 3 lžíce kokosového mléka
- Sušená chilli paprička
Postup:
- Na rozpálený kokosový olej v hrnci přidejte nasekanou červenou cibuli a všechny koření: Madraské curry, kurkumu, chilli, tandoori koření, garam masalu, koriandr, sušený zázvor a sušený česnek. Přidejte také limetové listy a nechte koření provonět.
- Jakmile cibule zjemní a koření uvolní aroma, přidejte do hrnce cizrnu a kokosové mléko. Promíchejte a nechte vařit asi 10-15 minut.
- Na závěr přidejte celou sušenou chilli papričku pro pikantní nádech. Podávejte teplé.
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_