Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Ovesné sušenky

Upečte si lahodné a zdravé ovesné sušenky, které jsou ideální k snídani nebo jako svačinka. S kombinací ovesných vloček, kešu ořechů a kokosu, oslazené datlovým sirupem a ozdobené hořkou čokoládou a práškem z lyofilizovaných jahod, potěšíte své chuťové buňky a zároveň doplníte energii na celý den.

 

 

Ingredience:

  • 1 hrnek ovesných vloček
  • 1/2 hrnku kešu ořechů spolu s kokosem
  • 2 vejce
  • Dátlový sirup (podle chuti)
  • Hořká čokoláda (na zdobení)
  • Lyofilizovaný prášek z jahod (na zdobení)

Postup:

  1. Příprava směsi: V míse smíchejte ovesné vločky, kešu ořechy s kokosem, vejce a datlový sirup. Míchejte, dokud nevznikne směs.
  2. Tvoření hrudek: Pomocí lžíce tvořte hrudky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
  3. Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 170°C přibližně 10 minut, dokud nejsou sušenky zlatavé.
  4. Zdobení: Po vychladnutí sušenky ozdobte rozpuštěnou hořkou čokoládou a posypte práškem z lyofilizovaných jahod.

Doufám, že vás tento recept inspiroval a že si ho doma s chutí vyzkoušíte. Přejeme Vám dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.