Ovesné sušenky
Upečte si lahodné a zdravé ovesné sušenky, které jsou ideální k snídani nebo jako svačinka. S kombinací ovesných vloček, kešu ořechů a kokosu, oslazené datlovým sirupem a ozdobené hořkou čokoládou a práškem z lyofilizovaných jahod, potěšíte své chuťové buňky a zároveň doplníte energii na celý den.
Ingredience:
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1/2 hrnku kešu ořechů spolu s kokosem
- 2 vejce
- Dátlový sirup (podle chuti)
- Hořká čokoláda (na zdobení)
- Lyofilizovaný prášek z jahod (na zdobení)
Postup:
- Příprava směsi: V míse smíchejte ovesné vločky, kešu ořechy s kokosem, vejce a datlový sirup. Míchejte, dokud nevznikne směs.
- Tvoření hrudek: Pomocí lžíce tvořte hrudky a pokládejte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 170°C přibližně 10 minut, dokud nejsou sušenky zlatavé.
- Zdobení: Po vychladnutí sušenky ozdobte rozpuštěnou hořkou čokoládou a posypte práškem z lyofilizovaných jahod.
Doufám, že vás tento recept inspiroval a že si ho doma s chutí vyzkoušíte. Přejeme Vám dobrou chuť!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_