Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Otrubové pečivo se semínky

Otrubové pečivo je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu k běžnému pečivu. Ovesné otruby a chia semínka dodávají pečivu vlákninu a další důležité živiny, zatímco nízkotučný tvaroh a jogurt dodají pečivu dostatek bílkovin. Otruby zabraňují zácpě a napomáhají správnému a zdravému fungování střev. Otruby snižují cholesterol a riziko závažných onemocnění jako je karcinom tlustého střeva, srdeční onemocnění a karcinom prsu. Tento skvělý a jednoduchý recept si zamilujete! Pojďme se do toho pustit!

 

 

Ingredience:

  • 200 g nízkotučného tvarohu
  • 100 g nízkotučného jogurtu
  • 2 vejce
  • 3 lžíce ovesných otrub
  • 2 lžíce chia semínek
  • Slunečnicová semínka na posypání

Postup:

  1. Předehřej troubu na 180°C a připrav si plech vyložený pečícím papírem.
  2. V míse smíchej tvaroh s jogurtem a vejci, dokud nedostaneš hladkou směs.
  3. Přidej ovesné otruby a chia semínka a důkladně promíchej.
  4. Těsto nech chvíli odpočinout, aby ovesné otruby mohly nasáknout tekutiny.
  5. Poté vytvaruj z těsta malé bochánky a pokládej je na připravený plech.
  6. Posyp bochánky slunečnicovými semínky.
  7. Peč pečivo asi 20-25 minut, nebo dokud nebudou zlatavé a propečené.
  8. Nech pečivo chvíli vychladnout, poté ho můžeš podávat.

Domácí pečivo je ideální volbou pro rychlou a zdravou snídani nebo svačinu. Vychutnejte si pečivo s oblíbenou slanou nebo sladkou pomazánkou. Možností je nespočet. Přejeme Vám dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.