Otrubové pečivo se semínky
Otrubové pečivo je skvělou volbou pro ty, kteří hledají zdravější alternativu k běžnému pečivu. Ovesné otruby a chia semínka dodávají pečivu vlákninu a další důležité živiny, zatímco nízkotučný tvaroh a jogurt dodají pečivu dostatek bílkovin. Otruby zabraňují zácpě a napomáhají správnému a zdravému fungování střev. Otruby snižují cholesterol a riziko závažných onemocnění jako je karcinom tlustého střeva, srdeční onemocnění a karcinom prsu. Tento skvělý a jednoduchý recept si zamilujete! Pojďme se do toho pustit!
Ingredience:
- 200 g nízkotučného tvarohu
- 100 g nízkotučného jogurtu
- 2 vejce
- 3 lžíce ovesných otrub
- 2 lžíce chia semínek
- Slunečnicová semínka na posypání
Postup:
- Předehřej troubu na 180°C a připrav si plech vyložený pečícím papírem.
- V míse smíchej tvaroh s jogurtem a vejci, dokud nedostaneš hladkou směs.
- Přidej ovesné otruby a chia semínka a důkladně promíchej.
- Těsto nech chvíli odpočinout, aby ovesné otruby mohly nasáknout tekutiny.
- Poté vytvaruj z těsta malé bochánky a pokládej je na připravený plech.
- Posyp bochánky slunečnicovými semínky.
- Peč pečivo asi 20-25 minut, nebo dokud nebudou zlatavé a propečené.
- Nech pečivo chvíli vychladnout, poté ho můžeš podávat.
Domácí pečivo je ideální volbou pro rychlou a zdravou snídani nebo svačinu. Vychutnejte si pečivo s oblíbenou slanou nebo sladkou pomazánkou. Možností je nespočet. Přejeme Vám dobrou chuť!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_