Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Ořechové muffiny s borůvkami a lyofilizovaným ovocem

Představjeme recept na ořechové muffiny s borůvkami a lyofilizovaným, který spojuje bohatou chuť ořechů, osvěžujících borůvek a exotickou křupavost lyofilizovaného ovoce. Muffiny jsou skvělou volbou jako rychlá snídaně nebo lahodná svačina plná výživných ingrediencí. Skvělý způsob, jak si dopřát zdravé a chutné dobroty.

 

 

Ingredience:

  • 1 1/2 hrnku celozrnné mouky
  • 1/2 hrnku strouhaných ořechů (vlašské, lískové nebo mandle)
  • 1/2 hrnku medu nebo javorového sirupu
  • 1/2 hrnku mléka (libovolného druhu)
  • 1/4 hrnku kokosového oleje (nebo rozpuštěného másla)
  • 2 vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 hrnek čerstvých borůvek
  • 1/4 hrnku lyofilizovaného ovoce (například jahody, maliny, ananas)

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180°C a připravte si formu na muffiny vyloženou papírovými košíčky.

  2. Ve velké míse smíchejte suché ingredience: celozrnnou mouku, strouhané ořechy, prášek do pečiva, skořici a sůl.

  3. V jiné míse smíchejte mokré ingredience: med (nebo javorový sirup), mléko, kokosový olej (nebo rozpuštěné máslo), vejce a vanilkový extrakt.

  4. Pomalu přilijte mokré ingredience do suchých a míchejte, dokud nedostanete hladké těsto. Nepřemíchejte.

  5. Opatrně přidejte borůvky a lyofilizované ovoce do těsta a jemně je vmíchejte.

  6. Rozdělte těsto do připravených muffinových forem, naplňujte každý asi 2/3 plně.

  7. Pečte muffiny asi 20-25 minut, nebo dokud nejsou zlatavé a pečené.

  8. Nechte muffiny vychladnout ve formě asi 5 minut, poté je přenesete na mřížku a nechte úplně vychladnout.

Věříme, že si tyto lahodné ořechové muffiny s borůvkami a lyofilizovaným ovocem zamilujete! Jsou skvělou volbou jako zdravá snídaně nebo svačina, která dodá vašemu tělu potřebnou energii a chuť. Přejeme vám sladké pečení a dobrou chuť! 🧁🍇🌰

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.