Mrkvové bagetky
Vyzkoušejte recept na lahodnou mrkvovou bagetku, která kombinuje domácí pečivo s jemnou chutí sýru Gervais, krůtí šunky, čerstvé mozzarelly, klíčků a bazalky. Bagetka je nejen lahodná, ale také výživná, což ji činí ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravou a rychlou svačinu. Kombinace čerstvých surovin dodává jídlu svěžest a bohatou chuť, kterou si jistě oblíbíte. Příprava je velmi jednoduchá a snadná, tak se pojďme pustit do přípravy!
Ingredience na domácí bagety:
- 400 g špaldové mouky
- 100 g žitné celozrnné jemně mleté mouky
- 2 kávové lžičky sušeného droždí
- 2 kávové lžičky medu
- 2 kávové lžičky soli
- 380 ml vody
- 2 menší mrkve, nastrouhané
- mouka na pomoučení
Ingredience na náplň:
- Gervais sýr
- krůtí šunka
- mozzarella
- klíčky
- čerstvá bazalka
- černý sezam
Postup:
-
Příprava těsta:
- V míse smíchejte špaldovou mouku, žitnou celozrnnou mouku, sušené droždí, med, sůl a nastrouhanou mrkev.
- Postupně přidávejte vodu a hněťte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu více mouky.
- Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho na teplém místě kynout asi 1-2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
-
Tvarování a pečení baget:
- Předehřejte troubu na 220 °C. Pomoučněte pracovní plochu a těsto rozdělte na několik stejných dílů.
- Z každého dílu vytvarujte bagetu a položte ji na plech vyložený pečicím papírem.
- Bagety přikryjte utěrkou a nechte ještě asi 30 minut kynout.
- Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé a dutě znějí, když na ně poklepete.
-
Příprava náplně:
- Jakmile jsou bagety upečené a vychladlé, rozkrojte je podélně napůl.
- Na spodní část každé bagety rozetřete vrstvu Gervais sýra.
- Přidejte plátky krůtí šunky, mozzarelly, klíčky a několik lístků čerstvé bazalky.
- Posypte černým sezamem a přiklopte horní částí bagety.
Podávejte ihned, dokud jsou bagety čerstvé a křupavé. Skvěle se hodí jako vydatná svačina nebo lehký oběd. Doufám, že se vám tento recept líbil a že si jeho přípravu užijete stejně jako jeho chuť. Přejeme vám dobrou chuť a spoustu radosti z vaření! Přejeme Vám dobrou chuť!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_