Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Mrkvové bagetky

Vyzkoušejte recept na lahodnou mrkvovou bagetku, která kombinuje domácí pečivo s jemnou chutí sýru Gervais, krůtí šunky, čerstvé mozzarelly, klíčků a bazalky. Bagetka je nejen lahodná, ale také výživná, což ji činí ideální volbou pro ty, kteří hledají zdravou a rychlou svačinu. Kombinace čerstvých surovin dodává jídlu svěžest a bohatou chuť, kterou si jistě oblíbíte. Příprava je velmi jednoduchá a snadná, tak se pojďme pustit do přípravy! 

 

Ingredience na domácí bagety:

  • 400 g špaldové mouky
  • 100 g žitné celozrnné jemně mleté mouky
  • 2 kávové lžičky sušeného droždí
  • 2 kávové lžičky medu
  • 2 kávové lžičky soli
  • 380 ml vody
  • 2 menší mrkve, nastrouhané
  • mouka na pomoučení

Ingredience na náplň:

  • Gervais sýr
  • krůtí šunka
  • mozzarella
  • klíčky
  • čerstvá bazalka
  • černý sezam

Postup:

  1. Příprava těsta:

    • V míse smíchejte špaldovou mouku, žitnou celozrnnou mouku, sušené droždí, med, sůl a nastrouhanou mrkev.
    • Postupně přidávejte vodu a hněťte, dokud nevznikne hladké těsto. Pokud je těsto příliš lepkavé, přidejte trochu více mouky.
    • Těsto přikryjte čistou utěrkou a nechte ho na teplém místě kynout asi 1-2 hodiny, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  2. Tvarování a pečení baget:

    • Předehřejte troubu na 220 °C. Pomoučněte pracovní plochu a těsto rozdělte na několik stejných dílů.
    • Z každého dílu vytvarujte bagetu a položte ji na plech vyložený pečicím papírem.
    • Bagety přikryjte utěrkou a nechte ještě asi 30 minut kynout.
    • Pečte v předehřáté troubě 20-25 minut, dokud nejsou zlatavé a dutě znějí, když na ně poklepete.
  3. Příprava náplně:

    • Jakmile jsou bagety upečené a vychladlé, rozkrojte je podélně napůl.
    • Na spodní část každé bagety rozetřete vrstvu Gervais sýra.
    • Přidejte plátky krůtí šunky, mozzarelly, klíčky a několik lístků čerstvé bazalky.
    • Posypte černým sezamem a přiklopte horní částí bagety.

       

      Podávejte ihned, dokud jsou bagety čerstvé a křupavé. Skvěle se hodí jako vydatná svačina nebo lehký oběd. Doufám, že se vám tento recept líbil a že si jeho přípravu užijete stejně jako jeho chuť. Přejeme vám dobrou chuť a spoustu radosti z vaření! Přejeme Vám dobrou chuť!

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.