Losos se zeleninou a padthai omáčkou
Vyzkoušejte skvělý recept na lososa se zeleninou a padthai omáčkou, který je plný chutí a zdravých ingrediencí. Kombinace jemného lososa, křupavé zeleniny a aromatické padthai omáčky doplněné čerstvou limetou a sezamovými semínky je dokonalou volbou pro lehký a výživný oběd či večeři. Tak na co ještě čekáte? Pojďme se pustit do přípravy!
Ingredience:
- 2 filety lososa
- 3 lžíce padthai omáčky
- 1 limeta (šťáva a kůra)
- 2 lžíce sezamových semínek
- Čerstvá zelenina (např. paprika, mrkev, cuketa, brokolice, špenát)
- 2 lžíce olivového oleje
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
-
Příprava lososa:
- Filety lososa opláchněte studenou vodou a osušte papírovou utěrkou.
- Lehce osolte a opepřete z obou stran.
- Lososa potřete padthai omáčkou a nechte marinovat asi 30 minut.
-
Příprava zeleniny:
- Zeleninu nakrájejte na tenké proužky nebo menší kousky. V pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje.
- Přidejte zeleninu a restujte ji 5-7 minut, dokud nebude měkká, ale stále křupavá. Lehce osolte a opepřete podle chuti.
- Přidejte šťávu z poloviny limety a promíchejte.
-
Pečení lososa:
- V druhé pánvi rozehřejte 1 lžíci olivového oleje. Přidejte filety lososa a pečte je 3-4 minuty z každé strany, dokud není losos propečený a má zlatavou kůrku.
- Po otočení lososa přidejte do pánve zbylou padthai omáčku a šťávu z druhé poloviny limety. Při pečení lososa přelévejte omáčkou.
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_