Lívance s melounem
Ingredience:
- 1 vejce
- 1/2 hrnku ořechové mouky
- Mléko
- Ořechové máslo
- Meloun
Postup:
-
Příprava Těsta:
- Ve středně velké misce rozklepněte vejce.
- Přidejte ořechovou mouku a postupně přilévejte mléko, dokud nedostanete hladké těsto s konzistencí podobnou palačinkovému těstu.
-
Pečení Lívanců:
- Rozpálením lívanečníku na střední teplotu.
- Na rozpálený lívanečník nalijte těsto tak, aby vytvořilo kruhové lívance.
- Nechte lívance péct, dokud se na povrchu neobjeví bublinky a okraje nezačnou zhnědnout.
- Poté lívance otočte a dopečte i z druhé strany, dokud nejsou zlatě hnědé.
-
Dekorace a Servírování:
- Hotové lívance vyjměte z lívanečníku a položte na talíř.
- Na každý lívanec nanesete trochu ořechového másla, které se krásně rozteče po teplých lívancích.
- Plátky melounu umístěte na lívance jako osvěžující a chutnou dekoraci.
- Podávejte ihned a užijte si chutné a zdravé snídani nebo svačinu!
Tyto lívance s melounem jsou osvěžující a lahodnou volbou pro jakoukoli denní dobu. Užijte si je s rodinou nebo přáteli! 🥞🍉
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_