Kuřecí vývar
Silný domácí vývar. Má krásnou zlatou barvu a úžasně voní. Odteď už žádné kuřecí kosti neskončí v koši. Naučte se náš recept na kuřecí vývar se zeleninou, protože chuť domácího vývaru nic nepřekoná. Tento recept vás přesvědčí, že vývar je naprosto jednoduchá věc. Tak na co ještě čekáte? Pojďte se pustit do přípravy!
Ingredience
- 1 celé kuře nebo kuřecí části (křídla, stehýnka, trup)
- 2 mrkve (nakrájené na velké kousky)
- 2 stonky celeru (nakrájené na velké kousky)
- 1 velká cibule (překrojená napůl)
- 4 stroužky česneku (rozmáčknuté)
- 1 petrželový kořen (nakrájený na velké kousky)
- 2 bobkové listy
- 1 lžička celého pepře
- 1 lžička soli (podle chuti)
- 1 svazek čerstvé petržele
- 2 lžíce jablečného octa
- 3-4 litry vody
Postup
-
- Kuře nebo kuřecí části dobře opláchněte pod studenou vodou.
- Vložte je do velkého hrnce. Přidejte nakrájenou mrkev, celer, cibuli, česnek a petrželový kořen do hrnce. Přidejte bobkové listy, celý pepř, sůl a svazek čerstvé petržele. Zalijte vodou tak, aby byly všechny ingredience ponořené (asi 3-4 litry).
-
- Přidejte jablečný ocet do hrnce. Ten pomůže uvolnit minerály z kostí kuřete do vývaru.
- Přiveďte směs k varu. Poté snižte teplotu na nízkou a nechte jemně probublávat.
- Vařte na nízké teplotě po dobu 3-4 hodin, občas odstraňte pěnu, která se tvoří na povrchu.
-
- Po uplynutí doby vaření vyjměte kuře a zeleninu z hrnce.
- Kuřecí maso můžete použít do polévky nebo pro jiné pokrmy.
- Vývar přeceďte přes jemné síto nebo plátýnko do čistého hrnce, aby byl čistý a bez pevných částí.
-
- Vývar můžete podávat horký s kousky zeleniny a kuřecího masa.
- Ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou.
Recept na domácí kuřecí vývar vám poskytne bohatý a chutný základ pro mnoho dalších pokrmů nebo si jej můžete vychutnat samotný. Vývar je skvělý pro posílení imunitního systému a dodá tělu spoustu vitamínů a minerálů. Dobrou chuť!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_