Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Kančí guláš s jalovcem

Kančí guláš s jalovcem je skvělou alternativou k tradičnímu hovězímu guláši. Díky koření, lyofilizovanému česneku a chilli získá guláš intenzivní a pikantní chuť, která jistě potěší všechny milovníky divočiny. Recept je ideální pro všechny, kteří rádi experimentují v kuchyni a hledají nové a zajímavé chutě. Guláš můžete podávat s opečeným chlebem, knedlíkem nebo třeba bramborovými krokety. Pojďte se s námi pustit do přípravy!

 

 

 

Ingredience:

  • 1 kg kančí kýty
  • 3 cibule
  • koření zvěřina
  • jalovec
  • vývar
  • ghí
  • lyofilizovaný česnek (lyopotraviny)
  • lyofilizované chilli (lyopotraviny)

Postup:

  1. Kančí kýtu nakrájejte na menší kousky a osolte.
  2. Na pánvi rozehřejte ghí a osmahněte na něm nakrájenou cibuli.
  3. Přidejte kančí maso a orestujte ho ze všech stran.
  4. Přisypte koření zvěřina, jalovec, lyofilizovaný česnek a chilli podle chuti.
  5. Zalijte vývarem a nechte guláš dusit na mírném plameni asi 1-2 hodiny, dokud maso nezměkne.

Hotový guláš ozdobte nasekanou petrželkou nebo rozdrceným lyofilizovaným česnekem pro ještě intenzivnější chuť a vůni! Přejeme Vám dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.