Jahodové muffiny
Sladkého aroma jahod a křupavých kakaových bobů, jahodové muffiny jsou skvělé na snídani, svačinu nebo jen jako sladká tečka k odpolední kávě. Jemné, vláčné a plné špaldové chuti, každý kousek přináší špetku radosti. Užijte si svou porci radosti s jahodovými muffiny! 🍓🧁
Ingredience:
- 1 hrnek špaldové mouky
- 2 lžíce kokosového cukru
- Čtvrt hrnku olivového oleje
- Půl sáčku kypřícího prášku do pečiva
- 6 jahod
- Hrst kakaových bobů
Postup:
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia. Připravte formy na muffiny, vystelejte je papírovými košíčky nebo vymažte olejem.
- V míse smíchejte špaldovou mouku, kokosový cukr a kypřící prášek do pečiva.
- Přidejte olivový olej a promíchejte, dokud nedostanete hladké těsto.
- Jahody nakrájejte na drobné kousky a přidejte do těsta spolu s kakaovými boby. Dobře promíchejte.
- Nalijte těsto do připravených forem na muffiny.
- Pečte v předehřáté troubě po dobu 25 minut nebo dokud muffiny nejsou zlatě hnědé a pečené uvnitř.
- Nechte je chvíli vychladnout a pak je podávejte teplé nebo studené.
Užijte si je jako lahodnou svačinu nebo sladkou pochoutku kdykoli během dne!🍓🧁Přejeme dobrou chuť!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_