Jackfruit s cuketou
O jackfruitu neboli chlebovníku jste už určitě slyšeli. Je to úžasné, obří ovoce, jehož slupka má jemnou chuť a proto je skvělá na přípravu nejrůznějších pokrmů. Hodně často se jackfruit používá jako takové vegetariánské maso, protože se dá krásně připravit a má podobnou texturu. Objevte tuto skvělou kombinaci chutí a textur s receptem na jackfruit s cuketou. Tento pokrm spojuje šťavnatý jackfruit s čerstvou cuketou. Přidáním lyofilizovaného chilli dodáte jídlu pikantní šmrnc, který vás jistě potěší. Skvělá volba pro veganské a vegetariánské stravování. Přejeme dobrou chuť!
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cuketa (nakrájená na kostičky)
- 1 konzerva jackfruitu (scezený a natrhaný na kousky)
- 2 střední rajčata (nakrájená na kostičky)
- 1 okurek (nakrájený na kostičky)
- 6 ředkviček (nakrájených na tenké plátky)
- 1 lžička kari koření
- 1 lžička garam masala
- 1/2 lžičky lyofilizovaného chilli (podle chuti)
- Sůl
Postup
- Na pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu.
- Přidejte nakrájenou cuketu a smažte, dokud nezačne měknout, asi 5 minut.
- Přidejte natrhaný jackfruit a míchejte dalších 5 minut, dokud není dobře prohřátý.
- Přidejte nakrájená rajčata, okurek a ředkvičky. Dobře promíchejte.
- Dochuťte kari kořením, garam masala a lyofilizovaným chilli. Míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
- Osolte podle chuti a vařte dalších 5-7 minut, dokud se nespojí všechny chutě.
- Podávejte horké, případně ozdobte čerstvými bylinkami podle vaší chuti.
Vyzkoušejte tento chutný recept s jackfruitem a cuketou, který je plný výživných ingrediencí a bohatých chutí. Kari, garam masala a lyofilizované chilli dodávají pokrmu exotický nádech, zatímco čerstvá zelenina zajišťuje křupavost a svěžest. Dobrou chuť!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_