Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Jablíčka v hořké čokoládě

Vyzkoušejte lahodnou a zdravou pochoutku – jablíčka obalená v hořké čokoládě. Tento jednoduchý a rychlý recept využívá kvalitní suroviny od z našeho e-shopu, včetně lyofilizovaného ovoce a prášků, které dodají jablíčkům nejen skvělou chuť, ale i krásný vzhled. Ozdobte je nasekanými ořechy pro dokonalý křupavý zážitek. Sladká dobrota je ideální jako svačinka nebo dezert. Užijte si zdravé mlsání!

 

 

Ingredience:

  • 2 středně velká jablka
  • 100 g hořké čokolády (lyopotraviny)
  • Lyofilizované ovoce  (maliny, jahody)
  • Lyofilizovaný prášek (arónie, rakytník)
  • Nasekané ořechy (např. vlašské, mandle, pistácie)

Postup:

  1. Příprava jablek:

    • Jablka omyjte, osušte a nakrájejte na plátky. 
  2. Rozpuštění čokolády:

    • Ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě rozpusťte hořkou čokoládu. Pokud používáte mikrovlnnou troubu, zahřívejte čokoládu v krátkých intervalech (cca 20 sekund) a vždy dobře promíchejte, aby se čokoláda nepřehřála a nesrazila.
  3. Obalení jablek:

    • Nakrájené jablka ponořte do rozpuštěné čokolády a ujistěte se, že jsou zcela obalená. Poté je položte na pečící papír nebo silikonovou podložku, aby čokoláda mohla ztuhnout.
  4. Ozdobení:

    • Zatímco je čokoláda ještě tekutá, posypte jablka lyofilizovaným ovocem, práškem a nasekanými ořechy. Kombinace těchto přísad dodá jablkům nejen krásný vzhled, ale také skvělou chuť a texturu.
  5. Ztuhnutí čokolády:

    • Nechte jablka odpočinout při pokojové teplotě, dokud čokoláda úplně neztuhne. Pro rychlejší ztuhnutí je můžete také umístit do ledničky na 10-15 minut.
  6. Podávání:

    • Jablka podávejte jako zdravou a chutnou svačinku nebo dezert. 

Dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.