Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Dušená cuketa s mrkví a hummus

Objevte lahodnou a zdravou kombinaci s tímto receptem na dušenou cuketu s mrkví a pórkem, doplněnou svěžím ledovým salátem a krémovým hummusem. Tento pokrm je plný vitamínů a minerálů, ideální pro lehkou a vyváženou večeři nebo oběd. Snadná příprava a výborná chuť vás jistě potěší. Pojďme se společně pustit do přípravy: 

Ingredience

Dušená cuketa s mrkví a pórkem:

  • 1 střední cuketa (nakrájená na kostičky)
  • 2 střední mrkve (nakrájené na tenké plátky)
  • 1 pór (nakrájený na tenká kolečka)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku (drcený)
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • Sůl a pepř podle chuti

Ledový salát:

  • 1 hlávka ledového salátu (nakrájená na kousky)
  • 1 okurka (nakrájená na kostičky)
  • 1/2 červené cibule (nakrájená na tenké plátky)
  • 1 rajče (nakrájené na kostičky)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Hummus:

  • 1 plechovka cizrny (scezená a propláchnutá)
  • 2 lžíce tahini pasty
  • Šťáva z 1 citronu
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Voda podle potřeby (pro požadovanou konzistenci)

Postup

  1. Dušená cuketa s mrkví a pórkem:

    • Na pánvi rozehřejte olivový olej na střední teplotu.
    • Přidejte drcený česnek a nechte ho lehce zhnědnout.
    • Přidejte nakrájenou mrkev a pór, smažte 5 minut.
    • Přidejte nakrájenou cuketu, sušený tymián, sůl a pepř.
    • Přikryjte pokličkou a nechte dusit dalších 10 minut, dokud zelenina nezměkne.
  2. Ledový salát:

    • Ve velké míse smíchejte ledový salát, okurku, červenou cibuli a rajče.
    • Pokapejte olivovým olejem a citronovou šťávou.
    • Osolte, opepřete a dobře promíchejte.
  3. Hummus:

    • Do mixéru vložte cizrnu, tahini pastu, citronovou šťávu, česnek, olivový olej, sůl a pepř.
    • Mixujte do hladka, podle potřeby přidávejte vodu, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
    • Přendejte hummus do misky a pokapejte olivovým olejem.

Věříme, že si tento pokrm zamilujete. Jídlo plné barev, chutí a ještě je tak dobré! Přejeme vám dobrou chuť!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.