Cuketová polévka s polníčkem
Dokonalá cuketová polévka, která hraje chutěmi! Ideální polévka pro každé roční období. Díky nevýrazné chuti cukety si s ní můžete opravdu pohrát. Tato polévka je doplněna o polníček, špaldové krutony a lyofilizované mungo klíčky, které zakoupíte na našem e-shopu. Polévka je rychle hotová, krémová a prostě skvělá! Pojďte se s námi pustit do přípravy!
Ingredience:
- 2 středně velké cukety, nakrájené na kostičky
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 brambora, oloupaná a nakrájená
- 1 l zeleninového vývaru
- 100 ml smetany ke šlehání
- Sůl a pepř podle chuti
- 2 lžíce olivového oleje
- 100 g polníčku
- Špaldové krutony (podle chuti)
- Lyofilizované mungo klíčky (lyopotraviny)
Postup:
- Na pánvi rozehřej olivový olej, přidej cibuli a česnek, dokud nebudou sklovitě zlaté.
- Přidej nakrájené cukety a bramboru a chvíli restuj
- Nalij zeleninový vývar, přiveď k varu a pak sniž plamen na střední teplotu. Vař polévku, dokud zelenina nezměkne.
- Jakmile je zelenina měkká, použij tyčový mixér na rozmixování polévky do hladké konzistence.
- Přidej smetanu ke šlehání a důkladně promíchej. Osol a opepři podle chuti.
- Mezitím si připrav polníček a krutonky. Na každý talíř přidej lžíci uvařeného polníčku. Ozdob polévku špaldovými krutony a mungo klíčky.
Tato cuketová polévka je nejen lahodná, ale také plná zdravých ingrediencí, které poskytují tělu potřebné živiny. Je to skvělá volba pro všechny, kteří hledají vyvážený a chutný pokrm. Přejeme Vám dobrou chuť!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_