Cottage pečivo z otrub a BIO quinoi
Vyzkoušejte chutné a zdravé pečivo, které obsahuje samé výživné ingredience - cottage sýr, otruby, BIO quinou a semínka. Čerstvá pažitka dodává receptu jemnou cibulovou chuť, zatímco semínka krásně křupou. Kvalitní BIO quinou i různé druhy semínek zakoupíte na našem e-shopu. Pojďme se společně pustit do přípravy!
Ingredience:
- 250 g cottage sýra
- 2 vejce
- 100 g bílého jogurtu
- 5 lžic ovesných otrub
- 50 g BIO quinoi (lyopotraviny)
- 2 lžíce nasekané pažitky
- Semínka na posypání (sezamová, slunečnicová, dle preference)
Postup:
-
Příprava quinoi:
- V hrnci přiveďte vodu k varu.
- Přidejte quinou a vařte podle pokynů na obalu, obvykle asi 15 minut.
- Sceďte a nechte vychladnout.
-
Příprava těsta:
- Předehřejte troubu na 180°C a připravte si plech vyložený pečicím papírem.
- V míse smíchejte cottage sýr, vejce a bílý jogurt.
- Přidejte ovesné otruby, BIO quinou a nasekanou pažitku. Důkladně promíchejte, dokud nevznikne těsto.
- Z těsta vytvarujte malé placičky a položte je na připravený plech.
- Posypeme semínky a lehce je do těsta vtlačíme.
- Pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud není pečivo zlatavě hnědé.
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_