Čočka trochu jinak
Zapomeňte na nudné představy o čočce! Čočka trochu jinak je plná sytých barev a svěžích chutí, které osloví vaše chuťové buňky. Kombinace červené a žluté čočky s avokádem, sušenými rajčaty, kukuřicí, okurkami a fazolkami vytváří lahodný a zdravý salát. Dopřejte si lahodnou dávku živin a chuťový zážitek s receptem na Čočku trochu jinak!
Ingredience:
- 1 hrnek směsi červené a žluté čočky (lyopotraviny)
- 1 avokádo
- 1/2 hrnku sušených rajčat
- 1/2 hrnku kukuřice
- 1/2 hrnku nakrájených okurek
- 1/4 hrnku nakrájených fazolek
- Čerstvá bazalka podle chuti
- Olivový olej
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a pepř podle chuti
Postup:
-
Příprava čočky:
- Červenou a žlutou čočku důkladně opláchněte pod tekoucí vodou a uvařte podle pokynů na obalu. Nechte ji vychladnout.
-
Příprava zeleniny:
- Nakrájejte avokádo a sušená rajčata na kostičky.
- Nakrájejte okurky na kolečka a fazolky na menší kousky.
-
Smíchání ingrediencí:
- V míse smíchejte uvařenou čočku s avokádem, sušenými rajčaty, kukuřicí, okurkami a fazolkami.
- Přidejte čerstvou bazalku a promíchejte.
-
Dochucení:
- Pokapejte salát olivovým olejem a šťávou z citronu.
- Dochutíme solí a čerstvě namletým pepřem podle chuti.
-
Servírování:
- Salát podávejte ihned, nebo ho nechte chvíli odležet, aby se chutě sladily. Můžete přidat také opečené dýňové semínka nebo trochu nastrouhaného sýra pro extra chuť.
- Salát podávejte ihned, nebo ho nechte chvíli odležet, aby se chutě sladily. Můžete přidat také opečené dýňové semínka nebo trochu nastrouhaného sýra pro extra chuť.
Užijte si tento barevný a chutný salát plný zdravé zeleniny a bílkovin z čočky!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_