Chléb s červenou řepou
Objevte nový způsob přípravy chleba přímo z mikrovlnky s receptem na chléb s řepou. Jednoduchý a rychlý recept vám umožní mít čerstvý chléb během několika minut. V kombinaci se zdravou příchutí špaldové mouky a osvěžující řepy vytvoříte lahodné pečivo, které můžete servírovat jako chutnou přílohu k oblíbeným pokrmům. Připravte si tento originální recept a užijte si čerstvý chléb v každé chvíli.
Ingredience:
- 1 hrnek špaldové mouky (nebo dýňové mouky)
- 1 hrnek bílého jogurtu
- 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
- 2 menší řepy
- Špetka soli
Postup:
-
Příprava těsta:
- Špaldovou mouku (nebo dýňovou mouku) smíchejte s kypřícím práškem do pečiva a špetkou soli.
- Přidejte bílý jogurt a promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.
-
Příprava řepy:
- Oloupejte a nastrouhejte řepy na jemné nudličky.
-
Smíchání těsta a řepy:
- Do těsta přidejte nastrouhanou řepu a důkladně promíchejte, aby byla řepa rovnoměrně rozložena.
-
Pečení v mikrovlnné troubě:
- Nalijte směs do středně hlubokého pekáče a rozetřete ji do rovnoměrné vrstvy.
- Dejte do mikrovlnky a pečte cca 9-12 minut, dokud není chléb pevný a propečený.
-
Servírování:
- Po vytažení z mikrovlnky nechte chléb trochu vychladnout.
- Nakrájejte na plátky a servírujte s ledovým salátem, cottage sýrem, mrkví, okurkou a paprikou.
Užijte si tento rychlý a snadný recept na chléb připravený přímo z mikrovlnky s chutnou příchutí řepy!
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_