Krásný den! Tradičně se dostáváme všichni do předvánočního shonu. Vaše objednávky v pořádku přijímáme, nicméně se v tomto období věnujeme převážně výrobě, proto mějte prosím strpení, pokud čekáte delší dobu na vyřízení dotazů. Největší efekt má pro nás emailová komunikace, neboť si k ní můžeme večer sednout a na vše odpovědět. Další info je k posledním objednávkám v tomto roce Pokud objednáte do 15. 12. 2024 jsme schopni expedovat ještě před Vánoci a věříme, že i dopravci dovedou ještě doručit Váš balíček včas. Po tomto datu uděláme maximum, ale garantovat už nic nemůžeme. Mějte poklidné dny a užívejte si je :) S pozdravem za tým Lyopotraviny Lenka Bláhová

Borůvkové muffiny

Muffiny všeho druhu snad nikdy nevyjdou z módy. Dají se připravit prakticky se vším, co vás napadne nebo, co máte zrovna doma. Zkuste třeba tyhle borůvkové muffiny. Tyto lahodné borůvkové muffiny jsou připraveny z ořechové mouky, strouhaného kokosu a lyofilizovaných borůvek. Jsou ideální na snídani, svačinu nebo jen tak k odpolední kávě. Rychlá a zdravá varianta tradičních muffinů, která vás nadchne svou chutí a jednoduchou přípravou. 

 

 

Ingredience:

  • 1 a 1/2 hrnku ořechové mouky (mandlová, lísková nebo jiná dle preference)
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu
  • 1/2 hrnku lyofilizovaných borůvek (lyopotraviny)
  • 1/4 hrnku kokosového cukru (lyopotraviny)
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/4 lžičky soli
  • 2 vejce
  • 1/2 hrnku kokosového mléka
  • 1/4 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 lžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Příprava trouby a formiček: Předehřejte troubu na 175 °C. Formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo je lehce vymažte kokosovým olejem.
  2. Mokré ingredience: V misce rozšlehejte vejce. Přidejte kokosové mléko, rozpuštěný kokosový olej a vanilkový extrakt. Vše dobře promíchejte.
  3. Suché ingredience: V jiné misce smíchejte ořechovou mouku, strouhaný kokos, kokosový cukr, prášek do pečiva a sůl.
  4. Spojení: Pomalu přidávejte suchou směs do mokré směsi a míchejte, dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec opatrně vmíchejte lyofilizované borůvky.
  5. Pečení: Těsto rovnoměrně rozdělte do připravených formiček na muffiny. Plňte je přibližně do 3/4 výšky. Pečte v předehřáté troubě přibližně 20-25 minut, nebo dokud nebudou muffiny na povrchu zlatavé a špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  6. Chlazení a podávání: Muffiny nechte několik minut vychladnout ve formičkách, poté je přeneste na mřížku, aby zcela vychladly.

Doufám, že se vám tento recept líbil a že si jeho přípravu užijete stejně jako jeho chuť. Přejeme vám dobrou chuť a spoustu radosti z vaření!

 

Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_haramia.