Banánové lívanečky
Představujeme recept na skvělé banánové lívanečky, které jsou nejen chutné, ale také zdravé. Kombinace banánů, ovesných vloček a skořice vytváří dokonalou snídani nebo svačinu, která vás potěší a dodá energii na celý den. Vyzkoušejte je a uvidíte, že se stanou oblíbeným receptem ve vaší kuchyni! Dobrou chuť!
Ingredience:
- 2 banány
- 2 ks vejce
- 120 ml nízkotučného mléka
- 120 g rozdrcených vloček
- 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva (10 g)
- ½ lžičky skořice
- Špetka soli
- Olej ve spreji na vystříkání pánve
Postup:
-
Příprava banánové směsi: Banány rozmačkejte vidličkou na hladkou kaši.
-
Smíchání tekutých ingrediencí: Ve středně velké míse smíchejte vejce, mléko a banánovou kaši. Dobře rozmíchejte, aby se ingredience spojily.
-
Přidání suchých ingrediencí: Do banánové směsi přidejte rozdrcené vločky, kypřící prášek, skořici a špetku soli. Vše dobře promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
-
Příprava pánve: Pánev lehce potřete olejem ve spreji a zahřejte ji na střední teplotu.
-
Smažení lívanečků: Na rozehřátou pánev nalijte malé množství těsta a vytvořte lívanečky. Smažte je zhruba 2-3 minuty z každé strany, dokud nejsou zlatavě hnědé a dobře propečené.
-
Servírování: Hotové lívanečky natírejte ořechovým máslem a každou vrstvu posypte lyofilizovanými meruňkami. Na vrchní vrstvu přidejte navíc pistácie.
Tak se pusťte do přípravy, nebudete litovat! Přejeme vám dobrou chuť! :))
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_