Banánová lízátka s ořechovým máslem a čokoládou
Představujeme lahodný recept na banánová lízátka, která rozhodně dostanou vaše chuťové buňky do varu! Jednoduché, ale osvěžující pochoutky kombinují sladkost banánů s bohatou chutí ořechového másla a jemností rozpuštěné čokolády, vše ozdobeno drcenými pistáciemi pro extra křupavost. Stačí jen pár kroků a můžete si užít dokonalý dezert plný lahodných textur a bohatých chutí. Tak na co ještě čekáte? Pusťte se do přípravy a užijte si explozi chuťových zážitků! 🍌🍫🥜
Ingredience:
- 2 banány
- 1/2 hrnku peciček čokolády
- Ořechové máslo
- Hrst drcených pistácií
Postup:
-
Příprava čokolády:
- Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě, dokud nebude hladká a tekutá.
-
Příprava banánů:
- Banány oloupejte a rozkrojte na poloviny.
- Každou polovinu banánu napíchněte na špejli nebo dřevěný kolík.
-
Namočení do ořechového másla a čokolády:
- Každou polovinu banánu namočte do ořechového másla, tak aby byla celá pokrytá.
- Poté namočte ořechovým máslem potažené banány do rozpuštěné čokolády, aby byly celé pokryté.
-
Posypání pistáciemi:
- Okamžitě posypte každou čokoládou potaženou banánovou polovinu drcenými pistáciemi, než se čokoláda stuhne.
-
Chlazení:
- Položte lízátka na pečicí papír nebo do formy a dejte do lednice, aby se čokoláda ztuhla.
-
Servírování:
- Po ztuhnutí čokolády můžete banánová lízátka podávat jako lahodný dezert nebo svačinu.
Tato kombinace ořechového másla, čokolády a banánu vytváří neodolatelně lahodný a osvěžující dezert, který rozzáří váš den! 🍌🍫🥜
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_