Avokádové těstoviny
Pokud vám jsou sýrové omáčky na těstoviny málo, tahle z avokáda je velkým adeptem k tomu, aby rozšířila jejich arsenál. Její lichotivá zelenkavá barva dodává pokrmu letní svěžest a lehkost. Celozrnné těstoviny jsou zárukou toho, že se nerozvaří, a jsou plné vlákniny. Už na ně bublá voda? Pojďme se pustit do přípravy!
Ingredience:
- 300 g celozrnných těstovin (např. špagety nebo penne)
- 2 zralá avokáda
- 2 lžíce olivového oleje
- 150 g cottage sýra
- Šťáva z 1 citronu
- Sůl a pepř dle chuti
- Hrst čerstvých bylinek (např. bazalka, petrželka)
- 2 lžíce piniových oříšků, opražených
Postup:
- Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě, dokud nejsou al dente. Poté sceďte a nechte je stranou.
- Mezitím rozkrojte avokáda, odstraňte pecku a dužinu vložte do mixéru.
- Přidejte olivový olej, cottage sýr, citronovou šťávu, sůl a pepř. Mixujte do hladké a krémové konzistence.
- Nakrájejte čerstvé bylinky a opražte piniové oříšky na suché pánvi, dokud nejsou lehce zlatavé.
- Smíchejte uvařené těstoviny s avokádovou omáčkou a dobře promíchejte, aby se těstoviny dobře obalily.
- Podávejte posypané čerstvými bylinkami a opraženými piniovými oříšky.
Věříme, že si tento recept na avokádové těstoviny zamilujete. Je to zdravá a chutná varianta těstovin, která vás překvapí svou jednoduchostí a bohatou chutí. Přejeme vám dobrou chuť! Skvělý požitek z tohoto jídla Vás rozhodně nemine.
Skvělé recepty na náš blog připravila foodblogerka a nutriční specialistka Romana Haramia, kterou najdete také na Instagramu pod názvem @fit_hit_romana_